NSGK pirmininkas asmeniškai pakvietė T. Dapkų liudyti apie verslo įtaką politikai | Diena.lt

NSGK PIRMININKAS ASMENIŠKAI PAKVIETĖ T. DAPKŲ LIUDYTI APIE VERSLO ĮTAKĄ POLITIKAI

  • 2

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas sako asmeniškai pakvietęs žurnalistą Tomą Dapkų liudyti komiteto atliekamame tyrime dėl nederamos verslo įtakos politiniams procesams.


V. Bakas BNS teigė tai padaręs, kai sulaukė žurnalisto pasipiktinimo dėl į viešąją erdvę patekusios žvalgybos pažymos apie jo veiklą. Valstybės saugumo departamento (VSD) komitetui perduotoje pažymoje rašoma, kad būdamas koncerno „MG Baltic“ tarpininku T. Dapkus užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla. „Vakar man paskambino T. Dapkus ir pradėjo priekaištauti, kad čia nutekėjo informacija, parodė nepasitenkinimą. Tai aš jam pasakiau – ateikite ir liudykite komitetui“, – BNS trečiadienį sakė V. Bakas.


„Šiandien aš informavau komitetą, kad T. Dapkui yra siūloma liudyti“, – pridūrė jis.

Parlamentaras teigė, jog komitetui sutikus, T. Dapkus gaus oficialų kvietimą liudyti. Pasak V. Bako, NSGK jau anksčiau yra svarstęs kviesti liudyti šį žurnalistą, o jis T. Dapkui asmeniškai tai pasiūlė „mažiausiai du kartus“.

Klausiamas, kodėl nekviečiami liudyti komiteto tyrimo medžiagoje figūruojantys „MG Baltic“ atstovai, Seimo narys atsakė, kad NSGK nekviečia asmenų, turinčių statusą teismui neseniai perduotoje politinės korupcijos baudžiamojoje byloje.

T. Dapkus BNS teigė ne kartą susitikęs su V. Baku ir suteikęs jam informaciją, kuri gali būti naudinga parlamentiniame tyrime, ypač dėl Rusijos energetikos milžinės „Rosatom“ įtakos Lietuvoje. „Pirmininkas yra užsiminęs apie galimybę liudyti, tačiau oficialaus kvietimo nesu gavęs. Kita vertus, po to, kai šmeižikiška medžiaga buvo paviešinta, esu į jos „faktus” atsakęs spaudoje. Kaip žurnalistas esu įpratęs, kad kita nuomonė yra išklausoma prieš laidą, o ne po jos“, – sakė jis.

Anot VSD rašto Seimo komitetui, T. Dapkus tapo „MG vadovų interesams atstovaujančiu tarpininku, kuris ne tik mezga ryšius su politikais bei valstybės pareigūnais, bet ir renka sau ir koncernui naudingą informaciją, ją vėliau panaudodamas kaip manipuliacijų ir / ar šantažo įrankį“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas

Bus. Bet dabar malame šū-dą. Skvernelis sako, kad dažnai pasikalbėti su Dapkumi buvo įdomu - daug žino Dapkus. Dapkus sako, kad truputį patrolindavo valstybės vadovus - šiaip sau, vaikiškos išdaigos. Realiai Dapkaus rankomis Mockus įvykdė perversmą Lietuvoje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

TAI KĄ

Bus Tulpei APKALTA ar ne

SUSIJUSIOS NAUJIENOS