Paini įdarbinimo tvarka ukrainiečius nustūmė į „šešėlį“ | Diena.lt

PAINI ĮDARBINIMO TVARKA UKRAINIEČIUS NUSTŪMĖ Į „ŠEŠĖLĮ“

  • 6

Nelegalus darbas sudaro gana reikšmingą dalį šalyje išsikerojusio „šešėlio“, šiam rodikliui neigiamą įtaką daro ir dažnai neteisėtai Lietuvoje dirbantys užsieniečiai.

Komplikuotos jų įdarbinimo sąlygos šiuo metu yra viena iš verslo kliūčių, ir ji, kaip manoma, išnyktų supaprastinus procesą, rašo „Lietuvos žinios“.

„Smulkiesiems verslininkams esamas įdarbinimo procesas yra per daug painus, bet susiduriant su vis didesniu darbuotojų trūkumu užsieniečių įdarbinimo klausimas tampa vis aktualesnis ir smulkaus bei vidutinio dydžio įmonėms. Tačiau užsieniečių įdarbinimo sunkumai sukuria terpę apeiti juos ir veiklą perkelti į „šešėlį“. Tuomet atsitinka taip, kad Lietuvoje pradeda dirbti trečiųjų šalių piliečiai, gavę Šengeno šalių vizas Lenkijos turizmo agentūrose ir leidimus dirbti Lenkijoje“, – sako „Verslios Lietuvos“ Verslumo departamento vadovas Gytis Morkūnas.

Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis, iš praėjusiais metais darbo inspektorių nustatytų 60 nelegaliai dirbusių užsieniečių 47 buvo Ukrainos piliečiai – beveik 80 proc. visų nustatytų nelegaliai dirbusių užsieniečių. Iš iki šiol šiemet 90 nustatytų nelegaliai dirbusių užsieniečių Ukrainos piliečiai sudarė 70 procentų. Beveik visi nelegaliai dirbę Ukrainos piliečiai nustatyti statybos sektoriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ss

kokio velni mania kviecia mano imone atvaziot sutvarkit klaidas kitu per sestadieni? jei as galieciau ilsietis!? kame reikalas? seime?

ss

jus patis debilai, nesuteikiat lietuvos zmonems geru saligu, bei pisat prota, su algom, jus mokekit mums gerus atligonimus

KKK

DARBDAVIAI TYCIA NEKELIA ALGU ,KAD PABEGTU LIETUVIAI IR I JU VIETA GALETU PRIIMTI UKRAINIETI KURIAM MOKA ZYMIAI MAZESNI ATLYGINIMA IR IS TO PELNOSI.TAIP YRA TRANSPORTO IMONESE.UKRAINIETIS YRA LABAI PARANKUS DARBDAVIUI NES NEIESKOS TEISYBES KAI JAM ATSKAICIUOJA IS ATLYGINIMO UZ VISOKIAS NESAMONES.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS