Palygino kainas: identiški drabužiai Lietuvoje 15 proc. brangesni nei Ispanijoje | Diena.lt

PALYGINO KAINAS: IDENTIŠKI DRABUŽIAI LIETUVOJE 15 PROC. BRANGESNI NEI ISPANIJOJE

  • 3

Teisingumo ministerija ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) atliko tyrimą apie drabužių, avalynės, buitinės technikos kainas Lietuvoje ir kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Per šį tyrimą lygintos prekių kainos tų pačių prekybos tinklų parduotuvėse Lietuvoje ir kitose ES šalyse.

Tyrimas atskleidė, kad identiški drabužiai Lietuvoje kainuoja maždaug 15 proc. brangiau nei Ispanijoje. Pavyzdžiui, parduotuvėje „Zara“ tie patys marškinėliai Lenkijoje kainuoja 20 eurų, Ispanijoje, Portugalijoje – 21 eurą, Lietuvoje, Estijoje, Latvijoje, Prancūzijoje, Belgijoje apie – 25 eurus.

„Massimo Dutti“ sportinius batelius Ispanijoje ir Portugalijoje galima nusipirkti už 70, Lenkijoje – už 82, Lietuvoje – už 90 eurų.

„Prekių kainos auga vis sparčiau, o tai neigiamai veikia mūsų vartotojus. Suprantame, kad prekių ir paslaugų kainas reguliuoja rinka, tačiau sieksime apginti vartotojus, kurie turi teisę žinoti, kurios kainos Lietuvoje yra didesnės“, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Išsamūs tyrimo rezultatai bus pristatyti penktadienį.

VVTAT artimiausiu metu taip pat pradės tyrimą dėl būtiniausių maisto produktų kainų palyginimo Lietuvoje ir kitose ES valstybėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Algiui

Pas mus antkainiai parduotuvese prasideda nuo 200% o kainos nedel to didelea kad rinka didele o del to kad ura kas perka kai prades vis daugiau siustis is kitu ES valstybių zmones tas pacias prekes pogiau su atvezimu tada verslininkai pradea mazinti pelno marzas

Leopoldas

dar keli metai ir busim komunizme...

Algis

Ten didelė rinka,debilai jūs.Vis reikia aiškint

SUSIJUSIOS NAUJIENOS