Pasaulio skaitmeninio konkurencingumo indekse Lietuva nukrito į 28-tą vietą | Diena.lt

PASAULIO SKAITMENINIO KONKURENCINGUMO INDEKSE LIETUVA NUKRITO Į 28-TĄ VIETĄ

  • 0

Pasauliniame Šveicarijos tarptautinio valdybos instituto IMD skaitmeninio konkurencingumo indekse Lietuva iš 2022 metais užimtos 25-tos vietos pernai nukrito į 28-tą poziciją tarp 64 šalių.

Pagal žinias vertinantį rodiklį Lietuva užima 23-ą poziciją, skaitmeninių kompetencijų atitikimo verslo poreikiams srityje – 1-ą, mokslo koncentracijos įvertinimą – 33-ą, moterų dalį moksle 8-tą, aukštųjų technologijų patentų skaičių – 17-tą, ketvirtadienį skelbia Inovacijų agentūra.

„Žinių ir kompetencijų srityje esame stiprūs, o tai svarbus aspektas, prisidedantis prie bendro skaitmeninio konkurencingumo augimo“, – pranešime teigė Inovacijų agentūros „ICT Lab“ skyriaus vadovas Martynas Survilas.

Jis pažymėjo, kad Lietuva pagal įmonių lankstumą užimą 5 vietą ir yra aukščiausioje pozicijoje tarp Baltijos šalių, pagal gebėjimą prisitaikyti prie grėsmių ir galimybių – 3 vietoje.

„Verslo patirtis, dažnai kintanti ne tik vietinė, bet ir pasaulinė verslo aplinka, stiprina įmonių gebėjimus adaptuotis prie pokyčių ir ieškoti naujų galimybių“, – teigė  M. Survilas.

Pasak Inovacijų agentūros, su didžiausiais iššūkiais Lietuva susiduria skaitmeninių technologijų lygio augimo srityje, kur užima 33 vietą.

2023 metais pirmą reitingo poziciją užima JAV, antrą – Nyderlandai, trečią – Singapūras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS