Pasiruošimas Kalėdoms: kuo prieš mėnesį pasirūpina lietuviai? | Diena.lt

PASIRUOŠIMAS KALĖDOMS: KUO PRIEŠ MĖNESĮ PASIRŪPINA LIETUVIAI?

Prekybininkai kasmet vis anksčiau sulaukia Kalėdoms besiruošiančių pirkėjų. Pastebima, kad apsipirkimo įpročiai taip pat keičiasi - šventinį stalą vis dažniau papuošia egzotiniai produktai.

Kaip Eltai pasakojo prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė, jau keleri metai iš eilės pastebima tendencija, kad pirkėjai šventėms pradeda ruoštis vis anksčiau.

„Žinoma, intensyviausia prekyba prasideda nuo gruodžio vidurio, o pagrindiniai apsipirkimai vyksta prieš pat šventes. Kūčių bei Kalėdų stalui pirkėjai intensyviai pradeda ruoštis nuo 21 d. iki 24 d. imtinai, bet intensyviausia prekyba vyksta gruodžio 23 d.

Naujųjų metų šventei didžiausi apsipirkimai prasideda 29 d. ir su kiekviena diena didėja. Didžiausi pardavimai aukštumas pasiekia gruodžio 31 d.“, - Eltai teigė B. Čaikauskaitė.

Pasak jos, jau lapkričio mėnesį pirkėjai pradeda planuotis Kalėdų pirkinius, dairytis dirbtinių eglučių ir dekoracijų namams.

„Norintys sutaupyti perka ilgai negendančius produktus, tokius kaip cukrus, miltai, kepimo milteliai, įvairios kruopos ar prieskoniai, taip pat konservuotus, marinuotus gaminius. Taip pat iš anksto susiperka mėgstamus gėrimus, tokius kaip arbatžolės, kavos pupelės, gaivieji gėrimai“, - sakė B. Čaikauskaitė.

Kaip teigė prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pirkėjai vis dažniau derina tradicinius kalėdinio stalo patiekalus su egzotiškesniais pasirinkimais bei vis drąsiau eksperimentuoja virtuvėje.

Didžiausioms metų šventėms pirkėjai renkasi brangesnius, išskirtinius produktus bei gurmaniškas dovanas.

„Manome, kad ši tendencija išliks ir šiemet. Žinoma, visada yra produktų, be kurių neįsivaizduojame Kalėdų. Tai - kūčiukai, silkė, mandarinai, paukštiena ir žuvis. Didžiausioms metų šventėms pirkėjai renkasi brangesnius, išskirtinius produktus bei gurmaniškas dovanas. Prieš šventes žmonės linkę ne tik pirkti daugiau, tačiau renkasi įvairesnius, rečiau valgomus produktus“, - teigė B. Čaikauskaitė.

„Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė taip pat pastebi, kad ruošiant valgomas dovanas vis dažniau renkamasi įmantresnius, gurmaniškesnius produktus šventiniuose, estetiškuose įpakavimuose: sūrius, pavyzdžiui, čederio su aštriais marokietiškais prieskoniais, šokoladu ir apelsinais, karamelizuotų svogūnų skonio, taip pat sūrių ir užkandžių rinkinius.

„Dovaną visada praturtina marinuotos gėrybės: alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, marinuoti baravykai, aksombaravykiai, voveraitės. Taip pat džemai ar tyrės su obuoliais ir cinamonu, aguonomis.

Mėgstami populiarūs vytinti gaminiai: dešros ir kumpiai su pagardais: trumais, kietuoju sūriu. Šventiniams saldėsiams klientai mielai renkasi imbierinius sausainius, glaistytus meduolius, taip pat tortus ir pyragus. Valgomas dovanas papuošia riešutai ir riešutų rinkiniai specialiose, šventinėse pakuotėse“, - pasakojo V. Drulienė.

Pasak jos, „Maximos“ pirkėjų apklausos duomenys rodo, kad dovanomis klientai pradeda rūpintis iš anksto - dauguma jas perka likus mėnesiui arba bent porai savaičių iki švenčių, tačiau vis daugiau apklaustųjų dovanas gamina patys, savo rankomis.

ELTA primena, kad šventės šiemet bus išskirtinai ilgos. Po savaitgalio - pirmadienį Kūčios, taip pat nedarbo dienos pirmoji ir antroji Kalėdų dienos - antradienį ir trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zelemunčikas

Vis anksčiau ir intesyviau buka prekybcentrių reklama Kauno dienoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS