Pensijų išnešiotojai vėluoja lankyti senjorus | Diena.lt

PENSIJŲ IŠNEŠIOTOJAI VĖLUOJA LANKYTI SENJORUS

  • 11

Beveik pusėje savivaldybių nuo sausio už pensijų išnešiojimą į namus atsakingos įmonės vėluoja lankyti senjorus, pirmadienį paskelbė LRT televizija.

Pensininkus jų pensijos pasiekia vėliau, nei įprastai, o „Sodra“ kasdien dėl to sulaukia iki 5 tūkstančių skambučių.

Pasak įmonių „Bastaras“ ir „Rausidas“ vadovo Pauliaus Rakausko, pensijų išnešiotojams keblumų kyla dėl adresų neatitikimo ar sudėtingo patekimo į laiptines.

„Dėl šitų priežasčių vieno žmogaus paieška užtrunka. Automatiškai vieno žmogaus paieškai užtrukus, nusikelia kito žmogaus aplankymas ir taip dėliojasi vėlavimo grandinė“, – sakė P. Rakauskas.

„Sodros“ atstovas Saulius Jarmalis teigė, kad su pensijas išnešiojančiomis bendrovėmis sutarta gyventojams pensijas atnešti „kuo arčiau to laiko“, kaip kad anksčiau jas atnešdavo Lietuvos paštas.

Įmonės žada kitą mėnesį pensijas išnešioti daug sklandžiau. „Sodra“ sako registruojanti atvejus, kur pensijas atnešti vėluojama.

Pensijos į namus maždaug 200 tūkst. Lietuvos senjorų pristatomos sausio 10 – 26 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

gailestis

valgyt reikia siandien o ne pasnikauti iki jiems nurodyto laiko

Artūras

Po 20-50 tūkstančių€ laiko kojinėse,sukčiams atiduoda,o dėl 500€ pensijos gatavi gerkles perkąsti...

Pensininkes nuomone.

Pritariu .Kodel zmogui vaiksciojanciam nesti pensija i namus.Vakar Onute rode per TV pajege nuvaziuoti iki Sodros,o isigyti korteles,kad pensija pervestu i bankanegali.O jei nori grynu tai nsiimk,nemoki paprasyk kieno,arba nueik i banka.Juk moka is visu musu pinigu tiem isnesiotojam.Kitas dalykas kodel reikejo keisti isnesiotojus? nesti tiem kurie nevaiksto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS