Pienininkai: stabilizuojasi pieno supirkimo kainos | Diena.lt

PIENININKAI: STABILIZUOJASI PIENO SUPIRKIMO KAINOS

Pieno perdirbėjus vienijančios asociacijos „Pieno centras“ vadovas Egidijus Simonis rinkoje įžvelgia pieno supirkimo kainų stabilizavimo ženklus. Taip jis komentavo pieno produktų prekybos aikštelės „Global Dairy Trade“ (GDT) paskutinės prekybos sesijos rezultatus, kai GDT indeksas kilstelėjo 2,8 proc. ir tai buvo trečia prekybos sesija iš eilės, kai GDT indeksas kyla.

„Kol kas sunku pasakyti, kodėl taip yra, nes istoriškai sausio mėnesį rinkose mes stebime neigiamas tendencijas, o šį kartą matome labai netikėtus rezultatus“, - „Agroetai“ sakė E. Simonis.

Be to, jo teigimu, prieš tai GDT indeksas krito 10 mėnesių iš eilės, todėl dabartines tendencijas „galima būtų vertinti kaip kainų atsistatymą“.

„Dar anksčiau esu sakęs, kad nuo rugsėjo pabaigos stebime prastas tendencijas tiek Europoje, tiek pasaulyje, tačiau pieno supirkimo kainos laikėsi it netgi šiek tiek padidėjo“, - sakė E. Simonis.

„Pieno centro“ vadovas pabrėžė, kad per sausrą Lietuvoje pieno kokybės rodikliai buvo nukritę į tokias žemumas, kokių nėra buvę 20 metų.

„Galbūt todėl pieno supirkimo kainos išsilaikė pakankamai aukštos, nes po sausros pradėjo atsistatyti ir pieno kokybės rodikliai, o sykiu padidėjo ir kaina“, - tikino „Pieno centro“ direktorius E. Simonis.

Pieno supirkimo kainos Lietuvoje yra ketvirtos nuo galo Europos Sąjungoje, rašo „Agroeta“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS