Pramonininkai dėl „Brexito“: tikimės, kad mūsų institucijos čia parodys brandą | Diena.lt

PRAMONININKAI DĖL „BREXITO“: TIKIMĖS, KAD MŪSŲ INSTITUCIJOS ČIA PARODYS BRANDĄ

  • 3

Vis labiau augant baimei dėl chaotiško Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) proceso, pramonininkai ragina Vyriausybę, kad visi reikalingi sprendimai būtų priimti laiku, o verslui suteikta maksimali būtina informacija, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Pasak Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovo Roberto Dargio, pagrindinis nerimas dabar yra neapibrėžtumas, kuris neleidžia ramiai planuoti ateities.

„Kai kuriuos sprendimus reikės priimti vienašališkai, greitai ir skubiai, todėl tikimės, kad mūsų institucijos čia parodys brandą ir supratimą, siekiant kuo mažesnių nuostolių“, – sako R. Dargis.

„Verslios Lietuvos“ analitikai skaičiuoja, kad po „Brexit“ be susitarimo, tarp JK ir ES įsigaliojus Pasaulio prekybos organizacijos nustatytiems muitams ir netarifinėms priemonėms, vidutiniškai lietuviškos kilmės prekės JK rinkoje pabrangtų 10 procentų.

Šiuo metu numatyta, kad Britanija iš ES turėtų pasitraukti kovo pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Dauguma emigravusių jau turi savo firmeles, turi ir jiems dirbančių tautiečių; jiems in corpore sugrįžus į Lietuvą vietiniai 'verslinYlai' ikros ant pyrago nebetektų.

,,praMOInyku-verslianyku,,, institucija

savo branda gales parodyt 25 metus kasdami anglis sachtose uzpoliareje , arba taigoj genedami sakas.....

zelemunčikas

Pramoninkai įkalbinėja institucijas liežuviais paršluoti pigią darbo jėgą,bet durnesnių už juos mažai ir tarp lietuvių Anglijos vištgaudžių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS