Premjeras mano, kad Europos Komisija pritars maisto kuponams | Diena.lt

PREMJERAS MANO, KAD EUROPOS KOMISIJA PRITARS MAISTO KUPONAMS

  • 2

Premjeras Saulius Skvernelis mano, kad Europos Komisija patvirtintų Vyriausybės siūlomą maisto kuponų idėją, nes ji mažintų atskirtį, remtų šeimas, sveiką mitybą bei smulkų verslą.

Vyriausybė trečiadienį patvirtino, kad pirmajame maisto kuponų sistemos etape galės dalyvauti tik šeimos, auginančios ikimokyklinio amžiaus vaikus, tačiau kuponai bus skirti tik vaikams. Dėl šios sistemos Vyriausybė dar turės kreiptis į Europos Komisiją.

„Aš manau, kad jei bus notifikuota Europos Komisija, tikrai tą (maisto kuponus – BNS) gausime, (...) nes tai atitinka Komisijos darbotvarkę, kalbant tiek apie tam tikros atskirties mažinimą, šeimų, sveikos mitybos rėmimą, smulkaus ir vidutinio verslo skatinimą“, – Žinių radijui ketvirtadienį teigė S. Skvernelis.

Premjeras akcentuoja, kad projektas yra pilotinio pobūdžio, nes jis apima tik vieną gyventojų grupę. Anot jo, šis projektas leis patikrinti, kiek paveikūs yra maisto kuponai.

S. Skvernelis taip pat pridūrė nekreipiantis dėmesio į ekonomistų kritiką siūlomai maisto kuponų sistemai.

„Jei žiūrėtume ekonomistų vertinimą, reikėtų nieko nedaryti. Bet kokia idėja visada sulaukia tik, to, kad tai yra blogai ir kad to negalima padaryti. Tai yra labai lengva. Nereikia nei minčių, nei idėjų, nei ryžto, tiesiog pasakyti, kad kažkas yra blogai. Mes vadovaujamės ir savo ekspertais, ne vien ekspertais, kurie turi neigiamą nuomonę. Gaila, kad daugelyje gyvenimo sričių vyrauja visiškas neigimas“, – teigė S. Skvernelis.

Vyriausybė trečiadienį pritarė kuponų sistemai. Jei projektas pasiteisins, ateityje kuponai bus dalijami visiems gyventojams – per mėnesį žmogus galės įsigyti tris kuponus, kurie suteiks 20 proc. nuolaidą nuo jo vertės. Tikėtina, kad vieno kupono vertė sieks 10 eurų, o nuolaida – 2 eurai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietis

Ne maisto kupuonams turi buti pritarta o didesnėm išmokom.Bus dalinama arba priversti paimti kokį Šūda,atleiskite,kuris vertas tik ismetimui.Manau neteisingas sprendimas,kuponai galėtų būti tik benamiams,nes jie pinigus pragere.

geda

juk ubagui reikia pritarti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS