Prezidentei vetavus Darbo kodeksą, Seimas sušauktų neeilinę sesiją | Diena.lt

PREZIDENTEI VETAVUS DARBO KODEKSĄ, SEIMAS SUŠAUKTŲ NEEILINĘ SESIJĄ

  • 1

Seimo valdantieji yra pasirengę sušaukti neeilinę sesiją, jei prezidentė vetuos naująjį Darbo kodeksą. Anot Seimo vadovybės atstovų, Seimas į sesiją greičiausiai rinktųsi jau kitą savaitę.

Pasak Seimo vicepirmininko socialdemokrato Algirdo Syso, parašai dėl neeilinės sesijos surinkti, bet politinio sprendimo ją šaukti dar nėra.

„Susirinksime ir nuspręsime, sprendimo kol kas nėra“, – BNS sakė A.Sysas, bet patvirtino, kad reikalingus parašus frakcija turi.

Pasak Seimo vicepirmininko socialdemokrato Gedimino Kirkilo, valdantieji yra sutarę neatidėlioti Darbo kodekso svarstymo, jei jį vetuos prezidentė.

G.Kirkilo teigimu, jei Darbo kodeksas bus grąžintas Seimui pakartotinai svarstyti, Seimo neeilinė sesija greičiausiai būtų šaukiama jau kitą savaitę.

„Jei prezidentė vetuotų Darbo kodeksą, esame surinkę parašus ir greičiausiai pirmadienį - antradienį būtų šaukiama neeilinė sesija. Nėra prasmės atidėlioti. Yra sutarta koalicijos viduje, kad Darbo kodekso svarstymas nebus atidėliojamas“, - BNS sakė G.Kirkilas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį turėtų paskelbti poziciją, ar vetuos Darbo kodeksą bei Pagalbinio apvaisinimo įstatymą.

Kritikai teigia, kad Seimo priimtas naujasis Darbo kodeksas sumažina darbuotojų socialines garantijas. Vyriausybė teigia, kad lankstesni darbo santykiai būtini, siekiant kurti darbo vietas ir pritraukti investicijų.

Pagalbinio apvaisinimo įstatyme daugiausia diskusijų kelia embrionų skaičiaus ribojimas ir draudimas juos šaldyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Delta

Kad ir kaip nuspręstų Prezidentė, vis tiek visiems neįtiks. Vieni keikia oligarchus, kiti bažnyčios vaidmenį, treti skaičiuoja vergus Lietuvoje. Taip ir norisi paklausti: o kas jus verčia vergauti? Eikite į oligarchus (kurkite verslą, darbo vietas, mokėkite didelius atlyginimus, gyvenkite oriai), jei manote, kad verslas tėra juokų darbas, garantuojantis didžiulius pelnus. O bažnyčia dirbtinio apvaisinimo tema nuosekliai laikosi vienintelio principo - NEŽUDYK. Iš čia ir nuostata prieš embrionų užšaldymą, kaip kad ir prieš abortus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS