Prognozuojama, kad šildymo sąskaitos už gruodį bus didesnės 20 proc. | Diena.lt

PROGNOZUOJAMA, KAD ŠILDYMO SĄSKAITOS UŽ GRUODĮ BUS DIDESNĖS 20 PROC.

Sausį sąskaitos už šildymą gruodžio mėnesį gali būti apie 20 proc. didesnės nei prieš metus, nes ir šilumos suvartojimas, ir šilumos kaina buvo didesni nei užpernai gruodį.

Kaip Eltai sakė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos vyriausiasis specialistas Mantas Paulauskas, šilumos sąskaita už gruodžio mėnesį standartinio 3 kambarių buto gyventojams gali išaugti apie 14-15 eurų.

„2017 gruodį standartinis 3 kambarių butas, kuris sudaro apie 60 kvadratinių metrų, mokėjo apie 66-67 eurus už šildymą, o 2018 metų gruodžio mėnesio šildymo sąskaita bus apie 81 euras. Tai yra nešiltinto standartinio daugiabučio namo 60 kvadratų buto šilumos kaina. Jei tai naujos statybos (daugiabutis. - ELTA), tai sąskaitos bus kur kas mažesnės - apie 28 eurus, o jei labai prastos būklės, tai gali būti 120 eurų ir didesnės sąskaitos“, - Eltai komentavo M. Paulauskas.

2018-ųjų gruodis taip pat buvo dviem laipsniais vėsesnis nei prieš metus - tai lėmė išaugusį šilumos suvartojimą, sakė specialistas.

Jo teigimu, 2017 metų gruodį vidutinė šilumos kaina Lietuvoje buvo 5,85 cento už kilovatvalandę (kWh, su PVM), o 2018-ųjų gruodį - 5,54 cento už kWh.

Šilumos kainos, pasak specialisto, visoje Lietuvoje išlieka panašios.

„Sakykime, pigiausi išlieka iš didmiesčių Šiauliai su šilumos kaina 5,17 cento už kWh už 2018 gruodžio mėnesį, o brangiausią šilumos kainą Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nustatė Panevėžio energijai - 6,18 cento už kWh. Kiti - Vilnius, Kaunas, Klaipėda yra tarpiniai tarp šių skaičių“, - kalbėjo M. Paulauskas.

ELTA primena, kad gruodžio pradžioje Kainų komisijos atstovai Seimo Energetikos komisijos posėdyje teigė, jog kainų augimas yra susijęs su išteklių brangimu rinkoje ir bus minimalus. Pasak jų, standartiniame 60 kvadratinių metrų daugiabučio bute gyvenančio gyventojo komunalinių paslaugų krepšeliui skiriama suma padidės apie 15 eurų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

to emigruokit

tokiems kaip tu atimt lt pilietybe visiems laikams! visi kurie keikia lt yra padlos!

Anonimas

Net salciu nera o saskaitos kosmines ir taip kasmet....orai šilteja o saskaitos dideja

Emigruokit

Emigruokit ir dar karta emigruokit. Spjaukit nx ant to zemes vabalo lietuvos. Tegu isnyksta ir ta lietuviu kalba su visa tauta! Proteviai tikrai ne uz toki suda kovojo, koki dabar turim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS