R. Masiulis nurodė atlikti skubų tyrimą dėl žvyrkelių asfaltavimo | Diena.lt

R. MASIULIS NURODĖ ATLIKTI SKUBŲ TYRIMĄ DĖL ŽVYRKELIŲ ASFALTAVIMO

  • 1

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis nurodė Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos skubos tvarka atlikti vidinį tyrimą apie galimai neskaidrią asfaltuotinų žvyrkelių atranką, praneša ministerija.

Tyrimas atliekamas reaguojant į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kurioje teigiama, jog galimai neskaidriai buvo sudarytas 2018-2020 metais valstybinės reikšmės asfaltuojamų kelių su žvyro danga Jurbarko rajono savivaldybėje sąrašas.

„Žvyrkelių asfaltavimas - ypatingai svarbus klausimas kiekvieno Lietuvos regiono gyventojams. Nuo to priklauso ne tik susisiekimo sąlygos, bet ir žmonių kasdienio gyvenimo kokybė. Piktnaudžiavimai atliekant tokius visuomenei svarbius darbus nebus toleruojami. Kelių direkciją įpareigojau kuo skubiau atlikti tyrimą, kuris turės atskleisti galimai neskaidrių sprendimų priežastis ir kaltininkus“, - teigė susisiekimo ministras R. Masiulis.

Piktnaudžiavimai atliekant tokius visuomenei svarbius darbus nebus toleruojami.

Asfaltuotinus žvyrkelių ruožus Kelių direkcija parenka pagal specialias metodikas, remdamasi aiškiais kriterijais ir bendradarbiaudama su savivaldybėmis.

Pavyzdžiui, gyvenviečių teritorijose esantys žvyrkelių ruožai numatomi asfaltuoti atsižvelgiant į gyventojų skaičių, eismo intensyvumą ir savivaldybės prioritetus. Kita darbų dalis planuojama ten, kur asfaltuotą kelių dangą pertraukia įsiterpę žvyrkelių ruožai - siekiama, kad tokių netolygumų neliktų.

Numatant asfaltavimo darbus tokiuose keliuose atsižvelgiama, ar per juos eina viešojo transporto maršrutai, ar išasfaltavus žvyrkelį padidės eismo intensyvumas, pagerės lankytinų vietų pasiekiamumas ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Ir kokie rezultatai Masiuli????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS