Ramina Karčiupio žmones: rekonstruojant Krunos tiltą apylankos nebus | Diena.lt

RAMINA KARČIUPIO ŽMONES: REKONSTRUOJANT KRUNOS TILTĄ APYLANKOS NEBUS

Šalia automagistralės Vilnius–Kaunas įsikūrusio Karčiupio kaimo gyventojams nerimaujant, jog rekonstruojant tiltą per Krunos upę eismas bus nukreiptas per jų kaimą, Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) tikina, kad to bus išvengta.

Pasak direkcijos, vienoje intensyviausių magistralės vietų esančio tilto rekonstrukcija bus pradėta tik šalia pastačius laikiną tiltą.

„Mes nesiruošiame daryti jokių apylankų. (...) Mes esame numatę statyti laikiną tiltą“, – BNS teigė LAKD atstovė Jolita Orentaitė.

Kaišiadorių meras Šarūnas Čėsna taip pat teigė iš Susisiekimo ministerijos gavęs patikinimą, jog eismas automagistrale nebus nukreiptas per Karčiupio kaimą.

„Jie yra numatę laikiną tiltą ir bet kokiu atveju, kol nebus laikino tilto, tai srauto tikrai neleis per jokius Karčiupius ir niekur kitur, nes tai būtų savižudybė“, – BNS sakė Š. Čėsna. 

Tuo metu Karčiupio kaimo gyventojai nerimauja, jog rekonstruojant tiltą eismo srautai iš automagistralės bus nukreipti per jų gyvenvietę ir joje esantį avarinės būklės tiltą. Dėl to jie kreipėsi į LAKD bei rajono savivaldybę.

Bijome, kad pro mūsų kaimą bus neoficialus apvažiavimas.

„Bijome, kad pro mūsų kaimą bus neoficialus apvažiavimas. O mes turime tokią problematišką vietą (tiltą per Kruną Puntuko gatvėje – BNS). Jis yra seniai sugriuvęs, jo taisymui nėra lėšų. Galvojame, kad jeigu per jį dar labiau padidėtų srautas, mes prarastume vos ne pagrindinį savo pravažiavimą (per upę – BNS)“, – BNS teigė Karčiupio kaimo bendruomenės „Marių krantas“ pirmininkė Rasa Stankienė.

Jos teigimu, LAKD gyventojus per mažai informuoja tiek apie planuojamą eismo srautų reguliavimą, tiek apie patį projektą.

Kelių direkcija dėl automagistralės Vilnius–Kaunas 87,3 kilometre, prie Kauno ir Kaišiadorių rajono ribos, esančio tilto per Kruną rekonstrukcijos bei laikino tilto statybų šiuo metu konsultuojasi su rinka, o rangovo konkursą ketina paskelbti 2024 metų pirmąjį ketvirtį.

Kiek kainuos projekto įgyvendinimas bei kada numatoma baigti darbus, LAKD nenurodė. Direkcijos teigimu, tiltą nuspręsta rekonstruoti dėl prastos jo būklės. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Linas

Galėtų kelti klausimą dėl papildomos taršos - nes 70 greitis tai.... jiems tarša papildoma nes grietėti tenka iš karto po to "paminklo eismo saugumui".

One

Čia tas tiltas kur iš baimės apsisisioję LAKD specialistai sudėliojo 70 greičio ženklus? :D Palikim kaip yra, labai geras paminklas LAKD bailiams.

Dėl pasiūlymo

Vietoje bajorkiemio nieko nepastatysi, ten regioninis bruzgynas (parku nepavadinsi), nugriauti viską turėjo, nes statybos negalimos. Apskritai Kauno marių regiono parko pavadinimą reikia keisti, nes parkas kitaip atrodo, o neprižiūrimiems bruzgynaams aplink Kauno marias iki parko per šviesmetį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS