Seimas atmetė siūlymą daugiabučių renovaciją finansuoti atsižvelgiant į architektūrinius sprendimus | Diena.lt

SEIMAS ATMETĖ SIŪLYMĄ DAUGIABUČIŲ RENOVACIJĄ FINANSUOTI ATSIŽVELGIANT Į ARCHITEKTŪRINIUS SPRENDIMUS

Parlamentas atmetė „laisviečio” Kasparo Adomaičio siūlymą paramą daugiabučių renovacijai teikti atsižvelgiant ne tik į siekį didinti pastato energetinį efektyvumą, bet ir architektūrinius sprendimus.

Seimas po svarstymo antradienį pritarė liberalo Romualdo Vaitkaus pristatytai Aplinkos apsaugos komiteto (AKK) išvadai įstatymo projektą atmesti.

Už atmetimą balsavo 108, prieš 8, o susilaikė 3 parlamentarai.

Pasak pakeitimų iniciatoriaus „laisviečio“ Kasparo Adomaičio, dabartine tvarka valstybės parama gyventojams jų daugiabučių modernizavimui teikiama vertinant tik tai, ar renovacija siekiama padidinti pastato energetinį efektyvumą. Anot parlamentaro, pakeitus įstatymą parama galėtų būtų suteikiama tik tuo atveju, jeigu ir atnaujinamo daugiabučio namo architektūriniai sprendimai atitinka kokybės reikalavimus.

Šie kriterijai, pasak K. Adomaičio, yra įtvirtinti Architektūros įstatyme. Juos tvirtina savivaldybių tarybos, atsižvelgdamos į vietos ir paties daugiabučio tipo specifiką.

Parlamentaro vertinimu, pagal dabartinę tvarką renovuojant daugiabučius kreipiamas dėmesys tik į tai, ar atnaujinus namą jis bus energetiškai efektyvus, bet nevertinama, ar jis atitiks architektūrinius reikalavimus, bus tvarus.

K. Adomaičio teigimu, pagal dabartinį įstatymą renovacija suteikia mažiau pridėtinės vertės, pastatai netampa pakankamai patrauklūs siekiant pritraukti naujus gyventojus, investicijos į renovaciją gali nepasiteisinti bei neatsipirkti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

salin seimo asilus

absoliutus kvailiai balsave pries toki pasiulyta istatyma! visiski seimo asilai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS