Seimo vicepirmininkas nepritaria visiškam alkoholio reklamos draudimui | Diena.lt

SEIMO VICEPIRMININKAS NEPRITARIA VISIŠKAM ALKOHOLIO REKLAMOS DRAUDIMUI

  • 2

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas sako nepritariantis visiškam alkoholio reklamos draudimui, nes, pasak jo, tai pakenks žiniasklaidai ir nepadės sumažinti alkoholio vartojimo.

„Visiškai atimti alkoholio reklamą žiniasklaidai, aš manau, būtų neteisinga - tai yra didelė pajamų dalis. Be to, ji toje pačioje alkoholizmo gilėjimo problemoje jokio vaidmens nevaidina“, - Žinių radijui trečiadienį sakė G.Kirkilas.

Pasak politiko, kovojant su alkoholizmu „galbūt reikėtų eiti akcizo didinimo keliu“ ir dalį surenkamo akcizo skirti sporto skatinimui.

Seimui antradienį buvo pateiktos įstatymo pataisos, pagal kurias Lietuvoje būtų draudžiama visų formų alkoholio reklama.

Įstatymo iniciatoriai, kurie surinko per 50 tūkst. parašų, teigia, kad alkoholio reklama skatina vaikus pradėti vartoti alkoholį anksčiau, o jau vartojančius paauglius paskatina vartoti alkoholį intensyviau.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Lietuva patenka į daugiausia alkoholio suvartojančių Europos šalių trejetuką. Apie būtinybę riboti jo vartojimą imta garsiau kalbėti po šalį sukrėtusių nusikaltimų, kuriuos įvykdė girtaujantys asmenys.

Lietuvos internetinės žiniasklaidos atstovai teigia, kad uždraudus alkoholio reklamą ji gali persikelti į užsienyje registruotus tinklus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas Br.

Dirba Mockui be Masiulio. Priežasčių nedaug, bet jos turi vieną ir tą patį šaltinį: Saujelei turtingųjų naudinga galimybė bet kada, panorėjus, lengvai atleisti darbuotoją, bei pervesti ne tik gamybą bet ir paslaugas į šalis, kaip Kinija ir Vietnamas, kur rytietiškas despotizmas ir komunistinė santvarka užtikrina žemiausius pasaulyje atlyginimus, praktiškai vergovės sąlygas. Todėl mūsų atlyginimai Vakaruose nekyla, nors pelnai greitai auga. Tai pačiai saujelei turtingųjų naudingi nesibaigiantys karai dėl naftos ir kitų turtų. Tų karų rezultatas yra didžiuliai pabėgėlių iš karų zonos skaičiai. Todėl susirūpinusi išlikimu vidurinioji klasė Vakaruose pradeda riboti turtingųjų neoliberalų valdžią (ir vėl apie tave, Masiuli, ir vėl apie tave, miegok ramiai). Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Terese.

Nezinau kaip ,bet reikia sumazinti alkocholio vartojima.Vieni pelnosi,o valstybe praranda daugiau del slkocholiku,ju gydymo,pasalpininku.Reikia apskaiciuoti jeigu yra sugebanciu kas naudingiau.Girdyti ar gydyti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS