Šilumininkai: nubraukti PVM lengvatą šilumai – dar anksti | Diena.lt

ŠILUMININKAI: NUBRAUKTI PVM LENGVATĄ ŠILUMAI – DAR ANKSTI

  • 2

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) vertinimu, dėl didelio šilumos vartojimo nerenovuotuose daugiabučiuose ir neracionaliai paskirstytų suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo išlaikymo sąnaudų gyventojai dar nėra pasiruošę už šilumos energiją mokėti 21 proc. PVM tarifą, penktadienį informuoja "Lietuvos žinios".

"Nubraukta PVM lengvata šiandien skaudžiausiai atsilieptų tiems, kurie ir dabar moka daugiausia. Didžiausias išlaidas patirtų nerenovuotų daugiabučių gyventojai miestuose, kuriuose šiluma iki šiol didžiąja dalimi gaminama iš brangių gamtinių dujų", - dienraščiui teigė LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Lengvatinis 9 proc. PVM tarifas, taikomas šilumos energijai ir karštam vandeniui, galioja tik iki šių metų liepos 1 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

santaermas

Su silumininku mafija niekas nepakovos,nes jie maitina valdzia,o varnas varnui,kaip sakoma.....Isivedus SDG visi tikejosi,kad dujuninkai bus sutvarkyti,bet pasirodo jie laimejo.Tai imanoma tik Lietuvoje -korumpuotoje valstybeje.Juk visi politikai choru reke,jog dabar sildymas pigs,o gavosi kaip visada...

lukaa

Ir PVM nubraukti privalo ir kompensacijas panaikinti. Kaip galima šitiek metų išskirti vieną šildymo būdą ir jam taikyti lengvatą, o kitiems ne? nonsensas.Ir autonominis butų šildymas. Tada nešildysim oro,kaip šiemet "persistengė" naujasis bankininkas-administracijos vadovas.Ir panšu kad turčius nesupras eilinių žmonių, ir pleškins radijatorius žiemą vasarą ir toliau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS