Šilumos tiekėjai nori išlaikyti PVM lengvatą | Diena.lt

ŠILUMOS TIEKĖJAI NORI IŠLAIKYTI PVM LENGVATĄ

  • 0

Šilumininkai nepritaria pasiūlymui naikinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą centriniam šildymui ir karštam vandeniui.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidento Vytauto Stasiūno tvirtinimu, kad lengvatos panaikinimas dar būtų per ankstyvas, nes valstybė pirmiausia turėtų pasirūpinti, kad šildymui būtų kuo plačiau naudojamas už dujas pigesnis biokuras. 

„Valstybė, norėdama surinkti daugiau pinigų iš centralizuotai besišildančių žmonių, turi padėti dar daugiau pastangų, kad būtų išspręstos kai kurios įsisenėjusios šilumos vartotojų bėdos, lemiančios dideles šilumos sąskaitas. Tarp jų yra ir nepakankamai vartojamas biokuras bei nesumažintas šilumos švaistymas pro kiauras pasenusių daugiabučių sienas. Todėl sakome: kol šios ir kai kurios kitos problemos neišspręstos, negalime pritarti, kad būtų panaikinta PVM lengvata šildymui. Mūsų skaičiavimais, panaikinus lengvatą, šiluma pabrangtų vidutiniškai apie 11–12 proc.“, - interviu „Verslo žinioms“ teigė V.Stasiūnas.

Pasak jo, jei jau situacija valstybėje verčia mažinti šią lengvatą, tokią galimybę galima būtų svarstyti lengvatą naikinant diferencijuotai - lengvata galėtų būti mažinama miestuose, kuriuose ne mažiau nei 60 proc. šilumos pagaminama iš biokuro.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS