Siūlo leisti privatizuoti neefektyviai veikiančias valstybės įmones | Diena.lt

SIŪLO LEISTI PRIVATIZUOTI NEEFEKTYVIAI VEIKIANČIAS VALSTYBĖS ĮMONES

  • 3

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Virginijus Sinkevičius ragina nesikliauti anksčiau žiniasklaidoje pasirodžiusia informacija, kad visas valstybės valdomas įmones bus siūloma sutelkti į dvi valdymo įmones.

Tačiau jis tvirtina, kad gyventojams iš šios pertvarkos nauda bus dėl didesnių į biudžetą sumokamų dividendų - jei šiemet planuojama jų gauti apie 100 mln. eurų, tai po reformos tikėtina tas skaičius augs, atsirastų konkreti dividendų politika, pirmadienį rašo portalas delfi.lt.

„Čia yra kažkokių gandų ir apie vieno didelio holdingo kūrimą, bet tai yra neįmanoma dėl „Epso - G“ ir „Lietuvos energijos“, kurios pagal trečiąjį Europos Sąjungos energetikos paketą turi būti atskirose įmonėse“, – portalui teigė parlamentaras, pasak kurio, jau greitai Lietuvą pasieks ir vadinamasis ketvirtasis Europos Sąjungos geležinkelių paketas, kuris reikš, kad ir „Lietuvos geležinkelius“ greičiausiai teks skaidyti į atskiras įmones.

V. Sinkevičius teigė, kad „valstiečių žaliųjų“ frakcija turėtų palaikyti valstybės valdomų įmonių reformą: „Neseniai kalbėjome frakcijoje, kad turime du pasirinkimus. Arba mums prisitaikyti prie tų, kurie jau yra išsidalinę europinius pinigus, pasiskirstę po kišenes įmonių pinigus, jų teikiamas paslaugas. Arba daryti reformą ir keisti. Rinkėjai mums davė mandatą, manau, kad neturėtume palūžti šioje vietoje“.

V. Sinkevičius delfi.lt kalbėjo, kad neefektyviai veikiančios valstybės valdomos įmonės galėtų būti privatizuotos arba perduotos administruoti savivaldybėms. Jis taip pat siūlo mažiau kalbėti apie kraštutinumus: „Valstybės vaistinės ar valstybinis bankas buvo tokios kraštutinės rinkiminės programos priemonės. Yra kitų dalykų, kuriuos reikia išspręsti iki to“.   

Lietuvoje šiuo metu iš viso veikia 163 valstybės valdomos įmonės - 27 jų veikia susisiekimo srityje, 16 – energetikos, 43 – miškininkystės, dar 77 priskiriamos kitoms sritims.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Štai

ir prasmuko į seimą dar vienas plėšrūnas kaip katinas prie lašinių

Aiskeja

Dabar auskeja kodel vi vidaus vandens keliu direkcija A.Ivanausko yra zlugdoma.. atsisakoma nauju projektu, esami stagnuojami.. ruosia privatizavimui !!!! Vat ir iskaikejo TIKSLAS!!!!!!!

Žinau

Pradėkite nuo Seimo privatizavimo...visai neefektyvi įstaiga, dirba be atostogų ir t.t.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS