Siūlo startuolių įmones atleisti nuo GPM mokesčio | Diena.lt

SIŪLO STARTUOLIŲ ĮMONES ATLEISTI NUO GPM MOKESČIO

Ekonomikos ir inovacijų ministerija įregistravo Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siekiama startuolių įmones atleisti nuo gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

Kaip teigiama įstatymo projekte, įmonės, kurios įtrauktos į Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros įstatyme nurodytą Startuolių sąrašą, ir kurios Juridinių asmenų registre registruotos ne ilgiau kaip 3 metus, galėtų pasinaudoti lengvatiniu 0 proc. GPM tarifu ne daugiau kaip devynių darbuotojų pajamoms.

Lengvatinis tarifas darbuotojų pajamoms būtų skaičiuojamas pirmaisiais ir antraisiais šios įmonės veiklos metais nuo įmonės įtraukimo į Startuolių sąrašą dienos, o trečiaisiais veiklos metais – lengvatinis 5 proc. GPM tarifas, bet ne didesnei pajamų daliai nei 1,5 vidutinio darbo užmokesčio per mėnesį.

ELTA primena, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerija skirs beveik 14 mln. eurų ES investicijų, suteiksiančių galimybę įmonių darbuotojams gauti sektorinių kompetencijų aukščiausio lygio mokymus. Tai ypač palies startuolius ir skaitmeninimo srityje veikiančias pramonės įmones.

„Šios priemonės itin laukė startuolių bendruomenė. Lietuvoje dauguma žmonių startuolius kuria neturėdami tam reikalingų specifinių žinių ar patirties, todėl žymi dalis perspektyvių, didelį inovacinį potencialą turinčių įmonių neišgyvena arba neauga taip greitai, kaip galėtų, vien dėl kompetencijų trūkumo. Dėl to tiksliniai mokymai svariai prisidės prie startuolių ekosistemos augimo“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Didžiausia vienam projektui galima skirti finansavimo lėšų suma yra iki 360 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

O kaip įmonės peržengusios 3 metų gyvavimo ribą . Ten vienas Lietuvos verslo ir verslumo naikintojas uždėjo 144 tūkst.pajamų į metus ribą, be kurios negali gauti ES pagalbos ir augti toliau ir greičiau. Pats ,kai kūrė projektus , skatino grieti kuo daugiau pinigų , nes nuo to priklausė jo uždarbis, pasipylė bankrotai. Artūras Jakubovičius inovacijų centro Inovacijų paramos paslaugų departamento direktorius, , jo paties iniciatyva buvo uždėta apribojimas, visiems -kam reikia ir kam nereikia. .Ir toks asilas vadovauja .Baisiausia kad nereaguoja ir netaiso savo klaidų. Vargas tau ,Lietuvėle.

GPM Kapeika

Kapeikos tas GPM. Jūs gelbėkite verslą nuo beviltiško Sodros mokesčio. Arba PVM, kurį visi sumoka bent po keturis kartus už tą patį.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYВĘ - КГБ MAGNOLIJA, Į KALĖJIMĄ!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS