Siūloma taikyti PVM lengvatą ekologiškoms transporto priemonėms | Diena.lt

SIŪLOMA TAIKYTI PVM LENGVATĄ EKOLOGIŠKOMS TRANSPORTO PRIEMONĖMS

Siekiant skatinti atsinaujinančią ir ekologišką energiją vartojančių transporto priemonių įsigijimą ir eksploatavimą Lietuvoje, siūloma tokioms transporto priemonėms taikyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą.

Tokį Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo „valstiečiams“ atstovaujantys parlamentarai- Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė Virginija Vingrienė ir šio komiteto pirmininkas Kęstutis Mažeika.

Jie siūlo nustatyti 9 proc. PVM lengvatą hibridinių variklių transporto priemonėms ir jų remontui t. y., kai transporto priemonė yra iš dalies ekologiška.

Kai transporto priemonė yra visiškai ekologiška, parlamentarai V. Vingrienė ir K. Mažeika siūlo taikyti lengvatinį 5 procentų PVM tarifą. Pagal projektą, toks tarifas būtų taikomas elektra ar kita atsinaujinančia energija varomoms transporto priemonėms ir jų remontui.

V. Vingrienė ir K. Mažeika siūlo, kad įstatymo pataisa įsigaliotų nuo 2019 m. sausio 1 d. ir būtų taikoma ribotą laiką tam, „kad būtų sukurta ekologiškų transporto priemonių rinka ir infrastruktūra“.

„Tai būtų pirminė paskata tokio transporto kiekio didėjimui šalyje. Ši priemonė būtų taikoma ribotą laiką iki 2025 m. sausio 1 d., todėl rinkos dalyviai turės laiko prisitaikyti prie lengvatos pasibaigimo“, - sako Seimo nariai V. Vingrienė ir K. Mažeika.

Šiuo metu teisinis reglamentavimas nenumato PVM lengvatų atsinaujinančią ir ekologišką energiją vartojančių transporto priemonių įsigijimui Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vairuotojas

Sunaikinote su dujom važiuojančias mašinas,jos buvo ekologiškos,neteršė taip aplinkos.Mokesčiai praeinat tech.apžiūra padvigubėjo.Turi mokėti už benziną ir dujų patikrą ,nors važiuoji tik su dujom.Pirmyn aferistai ,tenai ,tech.apžiūroje tiek darbuotojų ,kad tuojau vėl kainos kils. Kam tiek daug tech.apžiūros darbuotojų,slankioja nieko neveikdami,matomai savos kompanijos žmonės įdarbinti.Vaidina dirbančiais ir labai reikalingais.

EV

Manau, kad sita lengvata labai sveikintina, tokia priemone ir lesos lengvatai galetu atsirasti ivedus prabangos mokesti naujiems ir seniems automobiliams atsizvelgiant i tarsa. Taip butu apmokesdinti visi x5 x6 7 serijos S klases ir tt. Seni automobiliai taip pat turetu moketi ekologijos mokesti, nuo kubaturos. 530d. ir visos audi quatrro mazai ka bendro turi su ekologisku vaziavimu... Issisprestu ir dalis keliu ereliu problemos vienu metu....

Kas daug turi

Tam ir dar bus pridėta,o kas nieko neturi iš to bus atimta ir netgi tai ka jis vis dar turi....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS