A. Stančikas: ES parama pieno gamintojams padės trumpai | Diena.lt

A. STANČIKAS: ES PARAMA PIENO GAMINTOJAMS PADĖS TRUMPAI

  • 0

Nauja Europos Komisijos (EK) parama Lietuvos pieno gamintojams padės tik trumpai, o situaciją į gerąją pusę gali pakeisti tik didesnės pieno supirkimo kainos, sako Žemės ūkio rūmų pirmininkas.

"Trumpuoju laikotarpiu tie pinigai padės mūsų žemdirbiams. Ūkiams padės susimokėti mokesčius bei einamąsias sąskaitas ir galbūt suteiks viltį neatsisakyti pieno gamybos. Situaciją kardinaliai gali pakeisti tik kainų augimas. Tos dotacijos suveikia tik trumpuoju laikotarpiu", - BNS sakė Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas.

"Šiandien mes matome, kad netgi vidutiniai ir stamboki ūkiai traukiasi iš gamybos. Šioje vietoje tai kelia tam tikrą nerimą, nes mes kalbame apie gamybos vystymą. Potencialo žaliavos gamybai turime daug", - pridūrė A.Stančikas.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pirmadienį teigė, kad šiuo metu Europos Sąjungos (ES) rinkose po truputį didėja pieno produktų kainos, bet ši tendencija Lietuvą pasieks vėliau.

EK pirmadienį pranešė, kad Lietuvos pieno gamintojams skirs 13,3 mln. eurų paramos, o dar tiek pat turės skirti valstybė.

Lietuva skaičiuoja, kad šalies pieno gamintojams reikėtų apie 75 mln. eurų paramos dėl pernai patirtų nuostolių. Sumažėjus pieno supirkimo kainoms, gamintojai teigia nebegalintys išlaikyti ūkių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS