Statistika: darbo imigracija auga daugiau nei dvigubai | Diena.lt

STATISTIKA: DARBO IMIGRACIJA AUGA DAUGIAU NEI DVIGUBAI

Dirbti į Lietuvą atvykstančių užsieniečių skaičius šiais metais auga daugiau nei dvigubai, rodo naujausia statistika, Vyriausybei svarstant apie būdus riboti darbo imigraciją.

Dauguma į Lietuvą atvykstančiųjų dirbti tradiciškai yra Ukrainos piliečiai, BNS informavo Migracijos departamentas.

Institucijos duomenimis, šių metų pirmąjį ketvirtį vizas arba leidimus gyventi darbo pagrindu gavo beveik 16,9 tūkst. užsieniečių.

Tai maždaug pustrečio karto daugiau, nei atvykusiųjų 2017 metais. Pernai per pirmus keturis mėnesius į Lietuvą dirbti atvyko kiek daugiau nei 7 tūkst. užsieniečių.

Šiemet per pirmąjį ketvirtį į Lietuvą atvyko dirbti daugiau nei 11,3 tūkst. ukrainiečių, 2017 metais – beveik 3,6 tūkstančio.

Reaguodama į augančią darbo imigraciją Vyriausybė šią savaitę paskelbė planuojanti įvesti kvotas kai kurių profesijų nekvalifikuotiems darbuotojams iš užsienio, konkretūs pasiūlymai bus pateikti rudenį.

Pasak premjero Sauliaus Skvernelio, kvotos užtikrins, kad Lietuvos neužplūs pigi darbo jėga.

Užsieniečius įdarbinančios įmonės sako, kad Lietuvoje trūksta darbuotojų, o kvotos gali trukdyti ir įdarbinimą skubos tvarka. Profsąjungos Vyriausybės planus palaiko ir teigia, kad kvotos apsaugos vietos gyventojų algas nuo dempingo ir išsaugos jų darbo vietas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

geda

geda valdziai ir menamiems verslininkams kurie rekia kai jaunimas isvyksta is baudziavos spastu o patys priima vergauti ukrainiecius uz jiems tinkama uzdarbi pagal kuri cia vietiniai tik vargdami gali pragyventi

Dirbantis nuo1984.

Gal ir pensijinio amžiaus nebereikės didinti.

Dar dirbantis.

O mes už bedarbio pašalpą gyvensim.Ir daug laisvalaikio turėsim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS