Studentai už nuomą mokės brangiau | Diena.lt

STUDENTAI UŽ NUOMĄ MOKĖS BRANGIAU

  • 6

Naujiems mokslo metams besiruošiantys studentai už bendrabutį ar nuomojamą būstą mokės brangiau, praneša LNK.

Apie tai reportaže plačiau papasakojo „Ober-Haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada.

– Ruduo bus aktyvus kaip ir kiekvienais metais. Turime daugybę papildomų faktorių. Turime pabėgėlius, atvykstančius iš kitų šalių, kurie kuria Lietuvoje verslus. Vilniaus gyventojų skaičius auga. Tikrai ne visi atvykėliai yra pirkėjai, didžioji dalis yra nuomininkai. Nuomos rinka nuolat auga.

– Kokių lūkesčių turi jauni žmonės, ieškodami buto nuomos?

– Pradėkime nuo kainų. Karo pradžioje nuomos kainos išaugo apie 40 proc. Tada jos šiek tiek atvėso. Skirtingai nei pardavimo rinkoje, kur vyksta kainų stagnacija, būstų nuomos kainos yra nepastovios, kyla. Potencialūs nuomininkai, kurie būtų pirkėjai, pasilieka nuomos rinkoje, laukdami kainų kritimo. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje situacija panaši. Šiauliuose kiek kitaip, nes neliko studentinės rinkos. Universitetai yra pasitraukę po mokslo reformų. Panevėžyje nuomos rinka visada yra labai nedidelė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Kokie yra žmonių prioritetai?

Kaina yra pagrindinis faktorius.

– Daugiausiai ieškoma vieno, dviejų kambarių butų, kuo arčiau miesto centro. Kaina yra pagrindinis faktorius. Šildymo sąskaitos būna vienas iš pagrindinių klausimų. Vilniečiams reikia pasiruošti, kad šildymo išlaidos šiemet gali būti didesnės nei pernai. Naujos statybos butai pranašesni. Kylant kainų lygiui, kyla ir kokybės standartas. Indaplovė jau nėra kaip privalumas, o būtinybė. Seni, bobutės baldai jau yra atgyvena. Žmonės renkasi moderniai apstatytus butus.

– Ką reikėtų atsiminti žmogui, besikraustant į didmiestį?

– Nepradėti paieškų paskutinę minutę. Dabar dar yra, iš ko rinktis. Rugsėjį variantų bus daug mažiau. Nepasitikėti sukčiais, kurių visada atsiranda. Rudenį atsiranda, kas nori pasipelnyti šioje rinkoje. Siūlyčiau nepabijoti pasikviesti tėvus ar kažką, kas galėtų parekomenduoti ar užtarti. Pirmakursiai yra rizikos grupėje. Jiems reikia šiokio tokio užtarimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Apie valstieciu vaikus

Onkodel jie turwtu pigiau moketi? Mokslas yra investicija i ateiti ir vidurine klase tai supranta. Ne be reikalo valstieciai ir darbininkai padeje ant mokslu, nes jiems ir minimalus atlyginimas ar pasalpos gerai. Kam valstiecio vaikui mokslai , jei braisyainvisa gyvenima po mesla vistiek? Ar ne? Paskui, aisku, kaltina konservatorius, kad jie patys luzeriai nesimokino ir nieko gyvenime nepasieke.

to skiep

kita met balsuok vel uz anuka ir blinkeviciute, tai belarusai gales tavo namie nemokamai gyventi

skiep

belarusu studentai uz bendrabuti Vilniuj nemoka ne cento.Stai kokie prioritetai Vilniaus univero.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS