Premjeras: teisinę bazę bus spėta paruošti eurui | Diena.lt

PREMJERAS: TEISINĘ BAZĘ BUS SPĖTA PARUOŠTI EURUI

  • 0

Lietuvai ruošiantis nuo 2015 metų pradžios įsivesti eurą, premjeras teigia, kad tam būtinus įstatymų ir kitų teisės aktų pakeitimus bus spėta paruošti.

„Labai daug įstatymų turės būti koreguojama. Ten, kur dabar kalbama apie litus, turės būti įrašyti eurai. Finansų ministras informavo, kad kai kuriuose Vyriausybės posėdžiuose, darbotvarkėje, šiais klausimais bus įtraukta apie 80 įstatymų projektų per vieną savaitę. Visi šie įstatymų projektai rugsėjį turės keliauti į Seimą. Mūsų laukia gana įtemptas darbas, bet pasiruošimo etapas vyksta laiku“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė Algirdas Butkevičius.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pažadėjo sklandų reikalingų pataisų priėmimą Seime. Ji trečiadienį sakė, kad su finansų ministru Rimantu Šadžiumi sutarta, jog per vasarą turėtų būti parengti visi pakeitimai, kuriuos Seimas greitai priimtų rudenį.

Europos Parlamentas (EP) trečiadienį pritarė euro įvedimui Lietuvoje nuo 2015 metų pradžios. EP sprendimas yra patariamasis - galutinį sprendimą dėl Lietuvos stojimo į euro zoną kitą savaitę priims Europos Sąjungos (ES) valstybių ministrai.

Euro  įvedimui jau anksčiau pritarė Europos Komisija, kuri yra vykdomoji ES institucija. Lietuva kitąmet taps 19-ąja euro zonos nare.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS