Teisininkas: būgštavimai dėl naujo Darbo kodekso neturėjo jokio pagrindo | Diena.lt

TEISININKAS: BŪGŠTAVIMAI DĖL NAUJO DARBO KODEKSO NETURĖJO JOKIO PAGRINDO

Praėjo penki mėnesiai, kai galioja naujas Darbo kodeksas – jis įsigaliojo liepos pirmąją. Pasak advokato Viliaus Mačiulaičio, nors žiniasklaidoje gana garsiai skambėjo nuogąstavimai, kad darbuotojai bus lengvai atleidinėjami, kad bus įteisinta vergystė ir panašiai, tačiau, jo teigimu, nieko panašaus neįvyko.

„Teisine prasme pokyčiai yra tikrai labai dideli. Kodeksas leidžia įmonėms pačioms nusistatyti taisykles, kaip jos bendraus su darbuotojais. O vertinant praktiškai – darbuotojai kaip atėjo į darbą birželio 30-ąją, taip atėjo liepos 2-ąją ir niekas nepasikeitė. Manau, kad dideli būgštavimai neturėjo jokio pagrindo“, – įsitikinęs teisininkas.

V. Mačiulaitis pastebi, kad kadangi naujasis kodeksas leidžia viršvalandinį darbą darbuotojų sutikimu, darbdaviai nebijo jo rodyti ir jį apmoka. Pasak advokato, taip išvengiama situacijos, kai visi vis tiek dirba daugiau, bet ne visada galima tai apskaityti ir apmokėti.

„Jeigu reikėtų įvertinti kodeksą, vertinčiau tarp 7–8, bet link 8. Gerai, kad mes norime moderniai reguliuoti santykius, kurie jau nebegali būti suprantami taip, kaip prieš 30 metų. Dabar išjungti darbo dieną iš savo galvos 5 valandą turbūt retai kam pavyksta“, – sako advokatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Staska

Seniau statybinikai retai dirbdavo ir sekmadienį,dabar beveik kiekvieną....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS