Ukrainos atstatyme dalyvaujančios įmonės registruojamos duomenų bazėje | Diena.lt

UKRAINOS ATSTATYME DALYVAUJANČIOS ĮMONĖS REGISTRUOJAMOS DUOMENŲ BAZĖJE

  • 5

Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Inovacijų agentūra sukūrė Lietuvos verslininkų, norinčių įgyvendinti Ukrainos atstatymo projektus, duomenų bazę, pranešė ministerija.

Joje užsiregistravusios įmonės gaus naują tikslinę informaciją, susijusią su Ukrainos atstatymo projektais, finansavimo šaltiniais ir bus viešai matomos didžiausios eksporto duomenų bazės Lietuvoje „B2Lithuania“ puslapyje.

„Tikimės aktyvaus įsitraukimo ir iš startuolių bendruomenės, edtech (edukacijos technologijų – BNS), govtech (viešojo sektoriaus technologijų – BNS) ir kitų skaitmeninių paslaugų atstovų. Taip kuriame daugiau galimybių Lietuvos verslui prisidėti prie Ukrainos atstatymo“, – pranešime teigė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Projektų įgyvendinimo metu planuojamos teikti ir konkrečiam sektoriui skirtos konsultacijos. Tai padės parengti bendrą pagalbos planą, atitinkantį Ukrainos ekonomikos poreikius.

Skaičiuojama, kad šiuo metu bendra Lietuvos karinė, humanitarinė ir finansinė parama Ukrainai pasiekė 1 mlrd. eurų, o tai sudaro 1,42 proc. 2022 metų šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

taigi

Ar čia Armonaitė užsimanė Ukrainą atstatyti? Tai gal iš savo asmeninių pinigų atstatinės? Tai kas gi priėmė tokį sprendimą? Kodėl neviešinama?

?????

Ar tautos atsiklausė referendume dėl statybų svetimoje valstybėje už mokesčių mokėtojų pinigus?

Tai

vogimas dabar vadinsis Ukrainos atstatymu!? Hmm... Originalu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS