Už nepateiktus dviejų sklypų dokumentus – bauda žemės ūkio ministro motinai | Diena.lt

UŽ NEPATEIKTUS DVIEJŲ SKLYPŲ DOKUMENTUS – BAUDA ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO MOTINAI

  • 3

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) pritaikė sankciją žemės ūkio ministro Broniaus Markausko mamai, ūkininkei Sofijai Markauskienei, nes ji  nepateikė nuomos sutarčių dėl dviejų iš keturių sklypų, kuriuos deklaravo išmokoms gauti, pranešė naujienų portalas 15min.

„Atsižvelgiant į tai, kad dėl dviejų sklypų dokumentai nebuvo pateikti, vadovaujantis ES teisynu, pareiškėjai pritaikyta 1116,86 euro sankcija“, – teigė pateikė NMA atstovė spaudai Aistė Mileikaitė.

Anot portalo, šiuo sprendimu NMA patvirtino, kad S. Markauskienės vardu NMA buvo pateikti melagingi duomenys, nes 2014–2016 metais buvo nurodoma, kad žemė yra nuomojama, o 2017 metais nurodyta, kad žemė dirbama panaudos pagrindu.

Žemės ūkio ministras B. Markauskas yra pripažinęs, kad realiai jis tvarkė motinos ūkio reikalus.

Sulaukęs kritikos, kad be leidimo ūkininkauja svetimoje žemės ministras praėjusią savaitę nutarė trauktis iš pareigų. Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad ministerijai B. Markauskas vadovaus iki birželio 1-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

"Bet ir siuksle sunus,senai mamai viska nurase .Degradas seime,ka zmogeliai issirinkot vagy sukciu". Zmogau , isigilink i savo zodzius, paanalizuok ka isidirbineja elementai kitoje barikadu puseje. ten daug neteisybes...

Klaipediete

O kur NMA tarnautojų atsakomybe už nepareikalautus dokumentus?

KEMBRIKAS

Bet ir siuksle sunus,senai mamai viska nurase .Degradas seime,ka zmogeliai issirinkot vagy sukciu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS