V. Šapoka: mokesčių pokyčių planą Seimas palaikys | Diena.lt

V. ŠAPOKA: MOKESČIŲ POKYČIŲ PLANĄ SEIMAS PALAIKYS

  • 1

Finansų ministras Vilius Šapoka įsitikinęs, kad Vyriausybės pristatytam kai kurių mokesčių pokyčių planui Seime palaikymas bus, rašo portalas delfi.lt.

„Esu įsitikinęs, kad dabartinis priemonių kompleksas tikrai tinkamai subalansuotas. Diskutuojant su Seimu, įsigilinus į mūsų argumentus, tas palaikymas rudens sesijoje tikrai bus“, -  interviu portalui sakė ministras.

V.Šapoka abejoja, ar išsipildys prognozės, kad dėl išaugusios mokestinės naštos didiesiems žemdirbiams, iš šios interesų grupės bus pasipriešinimas: „Manau, kad per ilgą laiką jau yra subrendęs supratimas. Manau, kad didieji ūkininkai turbūt nejaukiai jaučiasi, kuomet yra nuolat kaltinami, kad sumoka per mažai mokesčių. Šiuo atveju suvienodinimas ir bendros tvarkos nustatymas visiems, pašalina tą priešpriešą visuomenėje. Pritaikius principą, kad kuo daugiau uždirbti pelno, tuo daugiau sumoki mokesčių, manau, jis bus priimtinas visoms visuomenės grupėms“.

Pasak ministro, galutinį sąrašas veiklų, kurias plėtojant nebebus leista dirbti su verslo liudijimais, ketinama paskelbti rudenį.

„Tose srityse, kur faktai rodo daugiausiai šešėlio, siūlome verslo liudijimų nebeleisti. Pirmiausia, autoremontininkų ir statybininkų, nes nenormalu, kai su verslo liudijimais pradedami statyti daugiabučiai“, - sakė V.Šapoka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

patirtis

o kaip kitaip gandragalviai palaiko gandragalvius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS