V. Šapoka tikisi koalicijos partnerių palaikymo mokesčių reformai | Diena.lt

V. ŠAPOKA TIKISI KOALICIJOS PARTNERIŲ PALAIKYMO MOKESČIŲ REFORMAI

Finansų ministras Vilius Šapoka tikisi, kad mokesčių reformą palaikys valdančiosios koalicijos partneriai socialdemokratai darbiečiai, nors nėra dėl to visiškai tikras.

„Manau, kad tas palaikymas tikrai bus. Tikrai tikiu, kad jis bus“, – antradienį Seimo konservatorių frakcijos nariams teigė V. Šapoka.  

Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas finansų ministro klausė, ar mokesčių reformos iniciatoriai „valstiečiai“ turi socialdemokratų darbiečių palaikymą, ypač dėl nekilnojamojo turto mokesčio, kuriuo norima apmokestinti antrąjį ir tolesnius vieno žmogaus būstus.

Anksčiau šios frakcijos vadovas Biudžeto ir finansų komiteto narys Andrius Palionis BNS teigė planuojamoje mokesčių ir pensijų kaupimo sistemos pertvarkoje pasigendantis didesnės mokesčių naštos mažinimo. 

Jam taip pat nepatinka naujas 0,3 proc. NT mokestis. Jis taip pat mano, kad „Sodros“ įmokų lubos nereikalingos.

A. Palionis prognozuoja, kad Seimas pritars „Sodros“ darbdavio ir darbuotojo įmokų sujungimui, bazinės pensijos perkėlimui į valstybės biudžetą. Jis remia neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) taikymo ribos padidinimą ik 2,5 vidutinių atlyginimų dydžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Ach: "...prognozuoja, kad Seimas pritars „Sodros“ darbdavio ir darbuotojo įmokų sujungimui" - kaip gi kitaip, jei tai mums specialiai kišamas Trojos arklys. NES - mes TIK formaliai kažkiek gausim daugiau, BET - vis vien tą padidėjimą TURĖSIM atiduot valstybei... prie visa to, pajamų mokestį mokėsim nuo didesnės sumos, tai sumai 'padidėjus' neteksim lengvatų darželiuose, maitinimo mokyklose, o ir kaip miražas dings visos visos šildymo kompensacijos. O prie visa to tie verslinYkai pradės SIAUBINGĄ pliurpimo kompaniją: "MATOT kokie MES geri, KAIP mes jums PADIDINOM atlyginimus, ir KOKIA bloga ta valdžia, jus taip reketuojanti". Nes kol kas tie verslininkai priversti PATYS mokėt valstybei už 'darbo jėgos nuomą'; po šio perversmo, jau mes būsim verčiami mokėt 'už leidimą dirbt'... it mafijai - 'už stogą'.

Nu vistik

tikėjausi iš šito Špoko geriau.Suka suka aplink o paprastam žmogui naudos - šnipštas.Turėtų susikoncentruoti į pagrindinių šalies finansinių problemų sprendimą o ne tų pačių lėšų skirstymą rateliu.

Besmegenių valdžia

Bet taip ir nesukuria nė vieno įstatymo kad apsimokėtų dirbt ir mokėt mokesčius legaliai. Pakolkas pinigai "vokelyje" apsimoka labiausiai. Tad pasukit galvas, pakolkas ten smegenų nerasta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS