A. Veryga: apribojus automobilių stovėjimo vietas žmonės pagalvos, ar važiuoti į prekybos centrą | Diena.lt

A. VERYGA: APRIBOJUS AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO VIETAS ŽMONĖS PAGALVOS, AR VAŽIUOTI Į PREKYBOS CENTRĄ

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad automobilio stovėjimo vietų ribojimai šalia prekybos centrų privers žmonės pagalvoti, ar verta į juos vykti.

„Didžioji dalis vis dėlto esame tinginiai. Jeigu kur nors reikia truputį paeiti, dažnu atveju apsisprendžiame, kad gal nereikia. Viešuoju transporto žmonės mažai naudojasi. Labai logiška, kad taip daro vengdami rizikų, nes ten užsikrėsti tikimybė taip pat yra.

Kai nebus galimybės patogiai statyti automobilio, dėl ko stengiasi visi prekybos centrai padaryti (stovėjimo aikštelę – ELTA) kuo patogiau, išplėsti vietų skaičių, tai žmonės, matyt, nemaža dalis jų, kelis kartus pagalvos, kad yra bėda ten palikti automobilį, kelis kartus pagalvos, ar reikia važiuoti į prekybos centrą. Tokia ir logika“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

„Prie kai kurių prekybos centrų tokią praktiką galime jau ir dabar pamatyti, kad dalis statymo vietų pažymėtos kaip negalimos statyti. Tokiu būdu srautai jau dabar yra sumažinami“, – pridūrė jis.

Vyriausybė pirmadienį nusprendė, kad šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse leidžiama užpildyti ne daugiau kaip 20 proc. visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų, neįskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų transporto priemonių stovėjimo vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Na

Veryga durnas

Durnysčių sumanymo komiteto vadas

sugalvojo dar kaip žmonėm įkąsti...Gal jam paprasčiausia malonu - daryti kitiem bloga ?

logika

DAR GERIAU POLICIJAI PERVAŽIUOTI PER MIESTO GATVES IR IŠ KIEKVIENO BŪSTO GYVENTOJO ATIMTI BATUS - LAI VISI SĖDI NAMIE, ANE? bEJE, AR PSICHINĖS LIGOS KARTAIS NĖRA UŽKREČIAMOS KAIP COVID.AS?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS