Vidurio ir vakarų Lietuvos startuoliams – 3 mln. eurų ES investicijų | Diena.lt

VIDURIO IR VAKARŲ LIETUVOS STARTUOLIAMS – 3 MLN. EURŲ ES INVESTICIJŲ

  • 0

Vidurio ir vakarų Lietuvos startuolių vystymui numatoma skirti daugiau nei 3 mln. eurų Europos Sąjungos investicijų.

Finansavimas skiriamas mokslo ir technologijų parkui „Tech-Park Kaunas“, startuolių platformai „Rockit“, startuolių akceleratoriui „Baltic Sandbox“ ir Saulėtekio slėnio mokslo technologijų parkui. Jie teiks startuolių preakceleravimo ir inkubavimo paslaugas bei skatins inovatyvių produktų idėjų vystymą per hakatonus, pranešė Inovacijų agentūra.

„Planuojame, kad finansuojamomis paslaugomis pasinaudos ne mažiau kaip keli šimtai startuolių, o įgyvendinami projektai jiems padės užtikrinti sėkmingą verslo vystymąsi ir plėtrą bei naujų darbo vietų kūrimą“, – pranešime sakė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Ieva Paludnevičiūtė.

Vertinant planus buvo atsižvelgiama į jų patirtį teikiant preakceleravimo paslaugas, inkubuojant startuolius ir organizuojant hakatonus, o taip pat į numatomą preakceleruoti startuolių skaičių.

Pareiškėjai galėjo pretenduoti į maksimalų 850 tūkst. eurų finansavimą. Bent 15 proc. projekto išlaidų bus finansuojama jų lėšomis, todėl bendra projektų, kuriems skiriamas finansavimas, vertė siekia 3,6 mln. eurų.

„Įgyvendinant kvietimo lėšomis finansuojamus projektus ne mažiau kaip 200 startuolių vidurio ir vakarų Lietuvoje numatoma padėti išgryninti savo veiklos modelius ir suteikti kitas startuolių kūrimuisi ir idėjų generavimui reikalingas paslaugas“, – teigė Inovacijų agentūros Kūrybinių ir tarptautinių investicijų skyriaus vadovė Giedrė Indriulienė.

Maždaug pusė finansavimo bus panaudota personalo, kuris dirbs su startuoliais ir teiks jiems reikalingas paslaugas, darbo užmokesčiui. Trečdalis teks verslo modelių, strategijų rengimo, konsultacijų organizavimo, elektroninės leidybos išlaidoms padengti. Likusi dalis – patalpų ir įrangos nuomos, informavimo apie projekto veiklas išlaidoms.

Finansuojamų projektų veikos turės būti baigtos iki 2029 metų rugsėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS