Iš Vilniaus, Kauno, Palangos – į 67 miestus | Diena.lt

IŠ VILNIAUS, KAUNO, PALANGOS – Į 67 MIESTUS

Kovo 31-ąją Lietuvos oro uostuose prasidėjo aviacinis vasaros sezonas. Šiemet trys šalies oro uostai keliautojams siūlo dar platesnį krypčių pasirinkimą: nuo verslui svarbių ryšių su Londonu iki egzotiškų atostogų Madagaskare. Itin aktyvus vasaros sezonas bus Kauno oro uoste, kur pirmąkart pradedami vykdyti užsakomieji skrydžiai.

Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 14 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 86 reguliariosiomis kryptimis į 67 miestus 27 šalyse.

Kryptys iš Vilniaus

Iš Vilniaus balandį pradedami užsakomieji skrydžiai į Madagaskarą, taip pat padažnėja skrydžiai į Stokholmą ir į Stambulą. 2019 m. vasaros sezonas išlaiko ir daugumos keleivių jau pernai pamėgtas kryptis. Vilniuje – Atėnai, Chanija, Korfu sala, Odesa ir Reikjavikas.

Nuo gegužės gegužės 1-osios du kartus per savaitę bus skraidinama į Londono Sičio oro uostą. Pasak Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovo Aurimo Stikliūno, ši kryptis Vilniui taps svarbia tiek verslo, tiek turizmo kontekste. Maršrutas atsirado pirmą kartą ES istorijoje įgyvendinus PSO projektą verslo skrydžiams pritraukti. Siekiant rezultato, bendradarbiauta su įvairiomis valstybės institucijomis, akcentuojant tokio maršruto poreikį visai šaliai.

Lietuvos oro uostų konkursą verslo skrydžiams iš Vilniaus į Londono Sičio oro uostą lapkričio mėnesį laimėjo lenkų aviakompanija LOT.

Tada ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius sakė, kad sutartis turėtų būti sudaryta penkeriems metams: "Čia realiai investuotojų skrydis, yra didelių vardų, su kuriais deramės, kalbamės. Esame sakę, kad bus tas verslo skrydis, nes su visa pagarba toms avialinijoms, kurios skraido, bet mums labai brangiai kainuoja įmonių prezidentus laikyti lauke 6 val. ryto. Tas verslo skrydis labai reikalingas, ir aš labai džiaugiuosi, kad man su komanda pavyko viską taip greitai įgyvendinti."

Dėl šio skrydžio pirmą kartą Europoje pritaikytas rėmimo mechanizmas. Numatyta maksimali 3 mln. eurų suma trejiems metams. Jeigu lėktuvai skraidys tušti, bus skiriama didžiausia parama. Kuo daugiau bilietų bus parduodama, tuo mažiau reikės kompensuoti. Jei skraidys pilni, išvis nereikės dotuoti.

Iš Lietuvos sostinės šiuo metu yra reisai į Jungtinės Karalystės Belfastą, Birmingamą, Donkasterį, Lidsą, Liverpulį, Londono Lutono ir Stanstedo oro uostus.

Kauno karšta vasara

Skrydžių naujienų yra ne tik sostinės oro vartuose. Kaune gegužės mėnesį pradedami užsakomieji skrydžiai į lietuvių pamėgtą Antaliją, dar neatrastą Zakinto salą Graikijoje, o birželį – į Bulgarijos uostamiestį Varną. Šie užsakomieji skrydžiai Kauno oro uoste bus organizuojami pirmą kartą.

"Kauno oro uosto įsitraukimas į užsakomųjų atostogų skrydžių rinką yra labai svarbus įvykis ne vien kauniečiams, bet ir visos Lietuvos keliautojams, kurie galės dar patogiau keliauti pamėgtomis atostogų kryptimis. Bendros skrydžių ir keleivių apimtys vasaros sezono metu Kaune išaugs itin reikšmingai", – įsitikinęs A.Stikliūnas.

Pasak jo, santykinai nedideliame Kauno oro uoste atsiradus papildomų užsakomųjų skrydžių ir oro bendrovėms perkėlus kelias kryptis iš kitų miestų, antradieniais gali būti jaučiami keleivių srauto pikai. Teigiama, kad tokiems pikams suvaldyti bus imtasi papildomų priemonių.

Kaune populiariausi skrydžiai išlieka į Edinburgą, Maljorkos Palmą, Riminį, Rodą ir Žironą.

Iš Palangos – į Dortmundą

Palangos oro uostas taip pat turi naujienų. Nuo balandžio 21 d. startuoja nauja kryptis į Vokietijos šiaurės rytuose įsikūrusį ir dažnai kontrastų miestu vadinamą Dortmundą. Paklausiausi maršrutai į Varšuvą, Maskvą ir Minską ir toliau bus tęsiami.

Šiuo metu iš mūsų pajūrio galima tiesiogiai nuskristi į Londono Stanstedo ir Lutono oro uostus, Kopenhagą, Oslą. Kasdien rengiami 4–6 reisai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS