VMI gyventojams jau grąžino apie 14,9 mln. eurų permokų | Diena.lt

VMI GYVENTOJAMS JAU GRĄŽINO APIE 14,9 MLN. EURŲ PERMOKŲ

Suskubusiems gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaracijas už praėjusius metus pateikti laiku ir norintiems susigrąžinti permokas jų jau grąžinta 14,9 mln. eurų. Tačiau beveik pusės tų, kurie deklaracijas pateikti privalo, - dar laukiama.

Kaip Eltai teigė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė - Šnirienė, deklaracijas su mokėtina gyventojų pajamų mokesčio (GPM) suma šiuo metu pateikė 228,7 tūkst. gyventojų. Jie turės sumokėti per 116,8 mln. eurų GPM.

Tuo tarpu daugiau nei 559 tūkst. gyventojų pateikė deklaracijas su grąžintina GPM suma, jiems bus grąžinta beveik 125 mln. eurų GPM permokų suma. Daugiau nei 89 tūkstančiams gyventojų VMI jau grąžino apie 14,9 mln. eurų mokesčių permokos.

Naujausiais duomenimis, nuo metų pradžios už visus mokestinius laikotarpius pajamų deklaracijas pateikė apie 919,5 tūkst. gyventojų. Nuo metų pradžios už visus mokestinius laikotarpius iš viso gauta daugiau nei 1,1 mln. pajamų ir daugiau nei 52 tūkst. turto deklaracijų, prašymų skirti dalį pajamų mokesčio paramai - apie 154 tūkst.

S. Aliukonytės - Šnirienės teigimu, šiemet už ankstesnius laikotarpius (2014-2017 m.) deklaracijas pateikė apie 94 tūkst. gyventojų, iš jų apie 50 tūkst. gyventojų tikslino anksčiau teiktas, 2014-2017 m. laikotarpių, deklaracijas. Deklaracijos dažniausiai tikslinamos tretiesiems šaltiniams atnaujinus duomenis apie gyventojo gautas pajamas, taip pat asmeniui gavus pranešimą apie poreikį tikslinti ankstesnių laikotarpių deklaracijas, jei tai nebuvo padaryta per nurodytą terminą. VMI specialistės teigimu, taip pat pasitaiko atvejų, kai preliminarioje deklaracijoje už ankstesnius metus žmogus mato permoką, bet neįvertina, kad šias deklaracijas jau buvo pateikęs, o permokos - grąžintos.

Šiais metais pajamas už 2018 metus turi deklaruoti beveik 702 tūkst. gyventojų, iš jų GPM deklaracijas pateikė 379,6 tūkst. gyventojų, tad laukiama dar 322 tūkst. gyventojų deklaracijų.

Pajamas deklaruoti ir, jei gyventojui yra susidariusi mokėtina GPM suma, mokesčius sumokėti reikia iki gegužės 2 d. imtinai. VMI primena, kad po gegužės 2 d. už kiekvieną pradelstą dieną nuo mokėtinos sumos skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS