VMI perspėja: nesumokėjusiems mokesčių iki termino – baudos ir delspinigiai | Diena.lt

VMI PERSPĖJA: NESUMOKĖJUSIEMS MOKESČIŲ IKI TERMINO – BAUDOS IR DELSPINIGIAI

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) teigia, kad sulaukia didelio susidomėjimo galimybe pasinaudoti vadinamąja mokesčių amnestija. Ketvirtadienį savo internetinėje svetainėje VMI paskelbė atleidimo nuo delspinigių situacijų pavyzdžius, padėsiančius gyventojams lengviau identifikuoti atvejus, kai praeityje jiems reikėjo sumokėti mokesčius, tačiau jie laiku to nepadarė.

Sumokėję mokesčius iki liepos 1 dienos – išvengs baudų ir delspinigių.

„Gyventojų susidomėjimą praeity pamirštus mokesčius sumokėti be delspinigių aiškiai rodo tai, jog šiais metais VMI telefonu šia tema jau sulaukė beveik 600 skambučių, o savarankiškai VMI svetainėje ir www.kiek.lt informacijos ieškojo 9 tūkst. mokesčių mokėtojų,“ – sakė VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Pasak jos, naujai pateiktos praktinės situacijos, galimai padės lengviau identifikuoti mokesčių mokėtojams pažįstamas situacijas ir pasinaudoti vienintele galimybe atsiskleisti.

Apie tai, jog gyventojai ir įmonės naudojasi šia galimybe, galima spręsti iš didėjančio mokesčių mokėtojų pateiktų prašymų skaičiaus. Šiuo metu jau yra sudaryti 94 periodinių mokėjimų grafikai beveik 400 tūkst. eurų sumai. 25 iš jų - sudaryti praėjusią savaitę.

Šiais metais visus gyventojus ir įmones VMI pirmą ir vienintelį kartą atleidžia nuo praeityje nesumokėtų mokesčių delspinigių, kai mokesčių mokėtojas pateiks ar patikslins savo deklaracijas už praėjusius laikotarpius (2014-2018 m.), ir deklaruos pamirštus mokesčius. Atleidimas nuo delspinigių galioja praeityje pamirštiems sumokėti VMI administruojamiems mokesčiams (išskyrus žemės mokestį).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS