Vynuogių augintojai siekia, kad Lietuva patektų į šalių, gaminančių vyną, sąrašą | Diena.lt

VYNUOGIŲ AUGINTOJAI SIEKIA, KAD LIETUVA PATEKTŲ Į ŠALIŲ, GAMINANČIŲ VYNĄ, SĄRAŠĄ

  • 1

Vynuogėms ši vasara geriausia per pastaruosius 35 metus – tokio gausaus derliaus, koks šiemet užderėjo, šalies vynuogių augintojai neprisimena, pranešė LNK „Žinios“.

Vynuogių augintojų asociacija vienija pusšimtį narių, dar dukart tiek žmonių vynuoges augina, bet šiai organizacijai nepriklauso. Tobulindami vynuogių veisles, Lietuvos augintojai siekia, kad Lietuva būtų įtraukta į šalių, gaminančių vyną, sąrašą.

54 rūšių vynuoges auginantis Steponas Puipa sako, kad Lietuvoje jau galima išauginti geras, kokybiškas vynuoges: „Atsirado naujos vynuogių veislės, kurios tinka Lietuvoje auginti“.

Jis pripažįsta, kad lietuviškų vynuogių panaudojimas nėra platus: gaminamos sultys, vynuogių vynas ir valgomos šviežios vynuogės.

Vyno konsultantė Jolanta Smičienė atsargiai vertina vynuogyninkystės perspektyvas.

„Lietuvoje šiek tiek nepalankus dirvožemis, jis per daug derlingas. (...) Klimatinės sąlygos kaip jau ir artėja prie europietiškų, jeigu kalbėsime apie Vokietiją, Austriją, šiaurės Prancūziją – orai labai panašūs, bet ne dirvožemis. Labai svarbi ir vynmedžių augintojų patirtis. Lietuviams reiks kokio šimtmečio,“ – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O ką į tai vee'Ryga?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS