Vyriausybė liepė ministerijoms sutaupyti 600 mln. eurų | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ LIEPĖ MINISTERIJOMS SUTAUPYTI 600 MLN. EURŲ

  • 3

Finansų ministras Vilius Šapoka tvirtina, kad ministerijos turi daug galimybių taupyti lėšas, todėl turėtų būti pajėgios susimažinti išlaidas 616 mln. eurų, juos skiriant naujai formuojamam „pokyčių krepšeliui“.

Jo lėšomis būtų finansuojamos 2018 metai įgyvendinti suplanuotos 33 prioritetinės Vyriausybės priemonės.

V.Šapokos teigimu, dėl taupymo „valstybės valdymas nenukentės“. Tuo metu premjeras Saulius Skvernelis raginimą ministerijoms susimažinti išlaidas vadina „pirmuoju pratimu prieš biudžetą“.

„Faktas tas, kad pereiname prie naujo biudžeto formavimo principo. (...) Numatyti atskiri rodikliai (kiek sutaupyti - BNS) ministerijoms. Tai - pirmas pratimas prieš biudžeto derybas“, - antradienį Seime žurnalistams teigė premjeras.

Pasak jo, siekdamos taupyti ministerijos turės efektyvinti veiklą ir atsisakyti nereikalingų funkcijų.

Tuo metu V.Šapoka pabrėžė, kad kiekviena ministerija ir jos pavaldžios įstaigos turi „begalę sutaupymo rezervų“.

„Tai - tiek efektyvesnis nekilnojamojo turto naudojimas, tiek efektyvesnis ir mažesnis administracinio aparato išlaikymas. Taip pat atsisakymas tų funkcijų, kurios visuomenei naudos kuria mažiausiai. Tų sričių yra begalė ir rezervų yra“, - antradienį po susitikimo su opozicine Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija žurnalistams teigė V.Šapoka.

„Valstybės valdymas nenukentės, valstybė bus valdoma žymiai efektyviau ir mokesčių pinigai bus leidžiami atsakingiau“, - pridūrė jis.

Pasak V.Šapokos, „vienas iš didesnių rezervų“ yra išlaidos valstybės nekilnojamojo turto valdymui.

„Ten taip pat labai akivaizdžiai pasimatys, kokią begalę nereikalingo turto valdo valstybė ir jį išlaiko“, - sakė finansų ministras.

Anot jo, taupymo rezervų ieško ir Finansų minsiterija, nuo indėlio į „pokyčių krepšelį“ nebus atleista ir Krašto apsaugos ministerija.

„Krašto apsaugos ministerija šiuo metu taip pat ieško, kaip lėšas panaudoti efektyviau. Tai liečia visus. Naujasis ministras labai aiškiai pademonstravo, kad tų tapymo galimybių yra - ne veltui pertvarkoma viešųjų pirkimų sistema. Manau, kad erdvės efektyviau panaudoti lėšas ten taip pat yra“, - teigė V.Šapoka.

Portalas 15min.lt antradienį paskelbė, kad ateinančių metų biudžetą planuojanti Vyriausybė visoms ministerijoms, išskyrus Krašto apsaugos, pasiūlė nusirėžti 616 mln. eurų ir juos sumesti į bendrą „pokyčių krepšelį“. Papildomus 240 mln. eurų į krepšelį planuojama skirti iš ES lėšų, tad bendra „pokyčių krepšelio“ suma išauga iki 856 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nesusipratimas

tikiuosi tai bus vykdoma baudziauninku ir vergu saskait kas nores is gandragalviu nueiti nuo sotaus lovio ir spenio

Pagaliau

Prasideda rimta kalba is vyriausybes puses,sutaupyti butina ir tikrai imanoma,tik ar uzteks valios tokius planus igyvendinti.:)

//////...............

na cia kaip sakoma lengviau nei kad du pirstus apmyzt... atsisako valdziagyviai ,keliu turkstanciu tualetiniuj popieriuj ,higieniniams yklotams, atsisako keliu tukstanciu popieriuj ,piestukams ,trintukams pirkt, atsisako keliu desimciu idiotu [giminaiciu] patareju, kiekvienas na dar vietoj 141 pridurko ..manau pilnai uztektu ir 70 , visvien ne daugiau per suvaziavimuus ir susirinkimus ju sedi saleje...sutaupys dvigubai daugiau nei kad tie 600milj.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS