Minimalios algos didinimui uždegta žalia šviesa | Diena.lt

MINIMALIOS ALGOS DIDINIMUI UŽDEGTA ŽALIA ŠVIESA

  • 4

Vyriausybė antradienį pritarė minimalios mėnesio algos (MMA) didinimui – nuo kitų metų ji didės 7,5 proc. ir dėl mokesčių perskaičiavimo sudarys 555 eurus. Neperskaičiavus mokesčių, MMA didėtų 30 eurų iki 430 eurų.

Minimalusis valandinis atlygis, dabar siekiantis 2,45 euro, nuo sausio turėtų didėti 18 centų iki 2,63 euro, o realiai dėl mokesčių pertvarkos išaugs iki 3,39 euro.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, šiuo metu biudžetinėse įstaigose yra apie 36 tūkst. darbuotojų, kurių darbo užmokestis nesiekia 430 eurų, todėl kitų metų valstybės biudžete MMA didinimui reikės 13 mln. eurų.

Šių metų sausį MMA buvo padidinta 20 eurų iki 400 eurų.

Nuo praėjusių metų vidurio įsigaliojęs naujasis Darbo kodeksas reglamentuoja, kad MMA gali būti mokama tik už nekvalifikuotą darbą. 2018 metų liepą minimalią algą gavo apie 47,7 tūkst., o mažiau nei minimalią algą – apie 99,6 tūkst. darbuotojų, skelbė ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Turbūt aptemo protelis ten sėdintiems,o gal buvo mėnulio užtemimas.Atsikvošėkite

Da Luna

kokia šianakt, naktys buvo, ar be melo, bet gaila kad naktys buvo prieblandoj,mėnulis užtemo o žmoniu lukesčiai taip užtemes nuo seno, jokio bliksnio šviesos, nesimato užsiraukės stovi daug metu, pranašauja miglota metu likusi laikotarpi, o dar ir valstiečiai, jau suka uodega bėgimo krosui, nuo savu praloštu ,bataliju, ką darysi juk duota žodi reiktu laikyti ir pildyti, kur nubėgsi juk visur betvarkė, mūsų platumoj, bardakas kivirčiai, lovis apsėtas velnių, judošiu, pilna skrynia, tik naudos nori sau, ir savo kipšams, kurie statytiniai aplinkui, gal kaip pajudės išlakstys pamatysime mes tunelio galia šviesos taškeli, laukiam tiek palauksim gal sulauksim žodžio testynumo, iš valdančiuju, o kas pasikėis matysim tada,

Per akis užtektu ir 400 eurų

Šitiem degradam nekvalifikuotiem kam jiem kelt minimumą, o per juos, kentėsim visi, viskas brangs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS