Ž. Mauricas: Lietuvos viešieji finansai atrodo geriausiai ES | Diena.lt

Ž. MAURICAS: LIETUVOS VIEŠIEJI FINANSAI ATRODO GERIAUSIAI ES

  • 12

Nors pastaraisiais metais Lietuva laikosi finansinės drausmės, nuosekliai mažino biudžeto deficitą, valstybės skola pernai pasiekė rekordines aukštumas ir buvo didžiausia per visą atkurtos nepriklausomybės laikotarpį.

Per dešimt metų šalies skolos išaugo beveik keturis kartus – iš viso 12 mlrd. eurų, rašo „Lietuvos žinios“.

Tačiau ekonomistas Žygimantas Mauricas sako, kad žvelgiant į kitas Europos Sąjungos (ES) valstybes Lietuvos skolos lygis yra ganėtinai žemas: „Palyginti su kitomis šalimis, kokios nors dramos tikrai nėra. Juolab kad skola kitais metais sumažės, nes planuojamas perteklinis biudžetas. Skolos padidėjimas praėjusiais metais yra daugiau techninis, nes šiek tiek sukaupta rezervo paimtoms skoloms grąžinti“.

Ž. Maurico nuomone, artimiausių 5 metų laikotarpiu Lietuvos viešieji finansai atrodys vieni geriausių ar net patys geriausi visoje ES.

Finansų ministerijos Valstybės iždo departamentas prognozuoja, kad galutinė 2017 metų skola sieks 17 mlrd. 131 mln. eurų, arba 41,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kęstas

Šiandieninės Lietuvos nepriklausomybės istorijos filosofinė analizė yra paprasta. "Jei vienintelis tikras dalykas pasaulyje yra tas, kad visa tiesa ir moralė yra santykinė, tuomet bet kas, kas apsimeta galvojantis kitaip, yra arba idiotas, arba sukčius. Iš čia kyla šiuolaikinio antiherojaus kultas ir tradicinio herojaus išnykimas. Šiuolaikinės filosofijos mokslininkai teigia, kad postmodernizmas savaime neginčija tiesos buvimo, o tik siekia ištirti tiesą tvirtinančių teiginių šaltinius ir tų šaltinių interesus. Praktikos ir institucijos, kurios teigia esančios grindžiamos moksline tiesa, dažnai pasirodo siekiančios valdžios tiek pat, ar net žymiai daugiau, nei tiesos." Dabar mums belieka nutarti, kas yra Landsbergiai - idiotai, ar sukčiai, - ir šiandieninės Lietuvos nepriklausomybės istorijos filosofinė analizė yra baigta. Rašykit, aptarkim. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Bjauriausia

kad nesugebama gerai valdyti mūsų šalies, kuri yra vidutinio Europos miesto dydžio.Ką ir kalbėti...

auga procentai nuo skolu

Mielieji,juk iki sio laiko buvo tik skolinamasi,o uz skolas reikia moketi procentus ir gana nemazus.Skolu iki siu metu niekas nebandė grazinti o taip pat ir procentu niekas nemokejo.Juk pats Skvernelis sake,kad pirma karta jau pradėjo moketi procentus.Bent siek tiek pradejom mazinti buvusiuju vyriausybiu isiskolinimus.Kubilius juk buvo proto bokstas neimti paskolos ES valiutos fondo,o paėmė su didziausiais procentais is banko ir tuo labai didziavosi,nes venge TVF PRIEZIUROS PINIGU NAUDOJIMUI. Va taip iki siol dirbo musu garbinami konservatoriai ir socdemai - turite apie ka pagalvoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS