Žemaitijos sostinėje įsibėgėja renovacijos procesas | Diena.lt

ŽEMAITIJOS SOSTINĖJE ĮSIBĖGĖJA RENOVACIJOS PROCESAS

  • 0

Įgyvendinant Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą, svarbu pasidžiaugti ne tik pasiektais rezultatais, bet aptarti ir probleminius klausimus. „Turime būti viena komanda, kad pasiektume bendrą tikslą“, – sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė liepos 31 dieną Telšiuose vykusio vizito metu.

Kalbėdama apie renovacijos procesą visoje Lietuvoje, viceministrė D. Matonienė akcentavo, kad šiuo metu yra pasirašyta arti 4000 investicijų planų. Pasak jos, kuriamas rizikos valdymo fondas, suteiksiantį galimybę pritraukti papildomų lėšų, kad renovacijos mastai dar labiau išaugtų. Preliminariai kitais metais planuojama renovuoti dar apie 1000 daugiabučių namų.  

Remiantis naujausiais Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) duomenimis, Telšiuose iš viso suderinti 58 investicijų planai, pasirašyta daugiau nei 30 rangos darbų sutarčių. Šiuo metu Telšiuose jau baigti modernizuoti 7 daugiabučiai namai. Iki šių metų pabaigos planuojama atnaujinti dar 13 senų daugiabučių.

Rodos, renovacijos procesas įsibėgėja, tačiau didžiausią nerimą visgi kelia statybos įmonė UAB „Konsolė“, vėluojanti baigti darbus 5-iuose daugiabučiuose namuose. UAB „CCM Baltic“ taip pat nesilaiko nustatyto darbų termino, o statybos darbai dar nebaigti prie 2-iejų daugiabučių namų.

Ypač svarbu laiku atlikti darbai, tačiau ne ką mažiau svarbi ir kokybė. Susitikime dalyvavęs Telšių teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vyr. specialistas Ramūnas Birškys teigė, kad, lyginant dabartinius rezultatus su buvusiais prieš pusmetį, statybos darbų kokybė gerėja.

„Daugiausia daugiabučių namų savininkai skundžiasi dėl įvairių organizacinių dalykų: netinkamai sandėliuojamų medžiagų, nerūšiuojamų atliekų, netinkamų saugos priemonių. Gyventojai nerimauja ir dėl to, kad statybininkai nereaguoja į jų prašymus ar išsakomas pastabas, todėl vyksta nesėkminga komunikacija. Esminių pažeidimų nenustatyta, fiksuojamos tik techninės klaidos, kurios greitai ištaisomos“, – pastebi R. Birškys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS