Automobilių kelių direkcijos direktoriumi paskirtas V. Andrejevas | Diena.lt

AUTOMOBILIŲ KELIŲ DIREKCIJOS DIREKTORIUMI PASKIRTAS V. ANDREJEVAS

Susisiekimo ministro Roko Masiulio įsakymu Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) direktoriumi paskirtas laikinai šias pareigas ėjęs Vitalijus Andrejevas.

Kelių direkcijos vadovas buvo atrinktas konkurso būdu. Atrankos komisijos darbe dalyvavo Valstybės tarnybos departamento, Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos atstovai.

LAKD, kurios paskirtis - organizuoti ir koordinuoti Lietuvos valstybinės reikšmės kelių atkūrimą, priežiūrą ir plėtrą, buvo ieškoma ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį ir ne mažesnę kaip 3 metų darbo kelių priežiūros ir plėtros srityje turinčio vadovo, rašoma ministerijos pranešime. Kandidatas į vadovus taip pat turėjo atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant asmens patikimumo pažymėjimą ir leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

LAKD vadovo užduotis - užtikrinti direkcijai nustatytų tikslų ir uždavinių įgyvendinimą valstybinės reikšmės kelių priežiūros, plėtros ir saugaus eismo srityje.

Vilniaus Gedimino technikos universitete statybos inžinerijos mokslo magistro laipsnį įgijęs V. Andrejevas nuo 2004 m. nuolat dirbo kelių tiesimo ir priežiūros srityje. Jis yra dirbęs bendrovėse „Mažeikių automobilių keliai“ ir „Šiaulių plentas“ technikos direktoriumi, buvęs „Mažeikių automobilių kelių“ direktoriumi, taip pat bendrovių „Žemaitijos keliai“ ir „Šiaulių plento grupė“ valdybos nariu.

2017 m. liepos 14 d. V. Andrejevas tapo LAKD vyriausiuoju patarėju, tų pačių metų lapkričio 16 d. - laikinuoju LAKD vadovu.

ELTA primena, kad buvęs LAKD vadovas Egidijus Skrodenis pasitraukė iš pareigų tų pačių metų lapkričio viduryje, o savo išėjimą motyvavo noru išbandyti jėgas versle.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kelininkas

Žinau, kad viltis- durnių motina, bet turiu viltį, kad kada nors direkcijos konkursai bus skaidrūs. Iki šiol to nebuvo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS