„Citus“ projektai: sparčiai besivystančioje sostinės vietoje – naujas, kokybiškas 78 butų projektas | Diena.lt

„CITUS“ PROJEKTAI: SPARČIAI BESIVYSTANČIOJE SOSTINĖS VIETOJE – NAUJAS, KOKYBIŠKAS 78 BUTŲ PROJEKTAS

  • 0

Kūrybiškų NT projektų ir vietokūros kompanija „Citus“ jau pažįstamoje lokacijoje, Justiniškėse planuoja naują būsto projektą. Sidaronių gatvėje, netoli Pilaitės, Vakarinio aplinkkelio ir vilniečių pamėgto, didžiausio Šiaurės Europoje „Vilnius Outlet“ išparduotuvių centro greitu metu bus pristatytas 78 butų ekonominės klasės projektas su „premium“ segmentui būdingais sprendiniais.

„Šiais metais stebime pirminės būsto rinkos atsigavimo ženklus ir tikimės jos pagyvėjimo metų viduryje. Kaip prognozuojama, Europos centrinis bankas tada turėtų imti mažinti palūkanas, todėl būsto įsigijimo sąlygos taps palankesnės. Skaičiuojame, kad Vilniuje yra apie 10 tūkst. įperkamumo pagerėjimo laukiančių pirkėjų, o apie 20 proc. visos sostinės pasiūlos yra nelikvidi – apie 1 000 būstų pirkėjų neranda jau dvejus metus ir ilgiau. Todėl siekiame asortimentą papildyti patraukliais ir pirkėjų lūkesčius atitinkančiais būstais. Dėl pabrangusio būsto finansavimo susidariusio įperkamumo vakuumo sąlygomis matome ryškų ekonominės klasės būsto poreikį, tačiau žmonių lūkesčiai yra aukšti, todėl projektas turės kokybiškų ir net prestižinių elementų“, – sako „Citus“ direktorius Mantas Galdikas.

Mantas Galdikas. „Citus“ archyvo nuotr.

„Citus“ analitikų duomenimis, Vilniaus pirminėje būsto rinkoje 54,7 proc. pasiūlos sudaro ekonominės klasės, 39,8 – vidutinės ir 5,5 proc. – prestižinės klasės būstai.

Kompanija neseniai baigė pardavimus projekte „Visi savi by CITUS“ Visoriuose, mažiau nei 15 butų liko projekte „Miško ardai by CITUS“, o naujasis „Mūnai by CITUS“ startavo su 73 butais pirmajame etape. „Citus“ asortimentą Vilniuje šiuo metu sudaro 116 butų, todėl, įmonės vadovo teigimu, siekiant užtikrinti rezultatus ir patenkinti potencialių klientų poreikius, reikalinga šį asortimentą papildyti.

„Vietą taip pat gerai pažįstame – čia neseniai baigėme projektą „PaJustis by CITUS“. Lokacija pasižymi miesto pakraščiui būdinga žalumos ir gamtos gausa, gera infrastruktūra, daugybe prekybos, pramogų vietų ir patogiu susisiekimu su visu miestu“, – vardijo „Citus“ direktorius M. Galdikas.

Sidaronių projekto vizualizacija. „Citus“ archyvo nuotr.

Vos už keleto žingsnių yra būsimų gyventojų poilsiui tvarkomas vienas iš didžiausių Buivydiškių tvenkinių. Čia įrengiamas paplūdimys, planuojama vaikų žaidimų aikštelė; bus sutvarkytas ir takas iki tvenkinio bei paplūdimio.

Projekte planuojami 2 nedideli aukščiausios A++ energinės klasės 4 869 kv. m bendro ploto daugiabučiai. Juose bus pasiūlyti 78 įvairaus ploto, 1–3 kambarių butai. Didelė jų dalis bus didesnio ploto ir kambarių skaičiaus, todėl projektas turėtų sudominti jaunas, komfortiško būsto ieškančias šeimas.

„Citus“ vadovas pažymi, kad būstai suprojektuoti „Citus“ pažįstamo partnerio – įmonės „Projektavimo sprendimai“. Jie projektavo ir dalį kaimynystėje esančio negyvenamosios paskirties projekto „Ežero vilos“ pastatų, kurių kai kurie sprendiniai, suteiksiantys ne tik vizualinį panašumą, bet ir kokybę bei prestižą, bus panaudoti naujajame projekte.

Sidaronių projekto vizualizacija. „Citus“ archyvo nuotr.

Projektuojamos 59 antžeminės parkavimo vietos. Visi butai bus gyvenamosios paskirties.

Projektą įsigijo ir į jo plėtrą apie 8 mln. Eur investuoti planuoja uždarojo tipo informuotiesiems investuotojams skirta investicinė bendrovė UAB „Victory Development Venture“.

„Rinkos situacija  leidžia ieškoti realizacijos nepasiekusių, tačiau jau paruoštų projektų. Juos galima greitai užbaigti ir pateikti į rinką, o tą su partneriais „Citus“ sugebame padaryti labai efektyviai. Taip pat projektas mūsų dėmesį patraukė dėl dabartines rinkos sąlygas atitinkančios apimties. Matome, kad teritorijoje tarp Justiniškių ir Pilaitės, kur anksčiau plytėjo laukai, dabar sparčiai kuriasi naujos gyvenvietės, sparčiai auga jauna bendruomenė. Čia investuoja daug plėtotojų, o lokacijos perspektyva, būsimas turto vertės prieaugis patrauklus ir mūsų investuotojams, todėl ėmėmės šio projekto“, – sakė fondų valdymo įmonės „Victory Funds“ direktorius Alenas Gumuliauskas.

Projektas įsigytas jau su statybų leidimu, todėl jo pardavimus ir statybas numatoma pradėti artimiausiu metu. Projektas bus statomas vienu etapu, jo 80 proc. baigtumą pasiekti ir būstus gyventojams perduoti planuojama kitų metų antrą ketvirtį.

GALERIJA

  • „Citus“ projektai: sparčiai besivystančioje sostinės vietoje – naujas, kokybiškas 78 butų projektas
  • „Citus“ projektai: sparčiai besivystančioje sostinės vietoje – naujas, kokybiškas 78 butų projektas
  • „Citus“ projektai: sparčiai besivystančioje sostinės vietoje – naujas, kokybiškas 78 butų projektas
„Citus“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS