D. Mockus: įtarimai nedaro didelės įtakos „MG Baltic“ | Diena.lt

D. MOCKUS: ĮTARIMAI NEDARO DIDELĖS ĮTAKOS „MG BALTIC“

  • 2

Koncerno „MG Baltic“ prezidentas ir savininkas Darius Mockus mano, jog teisėsaugos pareikšti įtarimai korupcija „MG Baltic“ ir dviem politinėms partijoms koncerno veiklai didelės įtakos nedaro, rašo „Verslo žinios“.

„Lietuvoje dabar galioja turtingesnių smerkimas, populiari socialinės neteisybės tema. Kai prausia tokias stambias įmones, kam nors suteikia didelio džiugesio. Bet pačiam koncernui didelės įtakos nematau. Neneigiu, kad tai nemalonu. Faktas, kad abejotina šlovė mums nesudaro jokio pozityvo. Bet tiesiogiai versle mes turime pačius rezultatyviausius metus“, – interviu dienraščiui sakė D. Mockus.

Anot jo, skandalas turėjo įtakos teisėsaugos įtarimų sulaukusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Lietuvoje dabar galioja turtingesnių smerkimas, populiari socialinės neteisybės tema. Kai prausia tokias stambias įmones, kam nors suteikia didelio džiugesio. Bet pačiam koncernui didelės įtakos nematau.

Papirkimu ir prekyba poveikiu didžiausioje šalyje politinės korupcijos byloje įtariamas LNK grupės ir „MG Baltic Media“ valdybos pirmininkas R. Kurlianskis šią savaitę pranešė paliekantis koncerną– jis parduos D. Mockui 2,34 proc. „MG Baltic Investment“ akcijų ir nuo sausio 1-osios pasitrauks iš visų pareigų koncerne.

Sprendimą R. Kurlianskis motyvavo būtinybe susitelkti į artėjantį teismo procesą.

Teisėsauga įtaria, kad buvę liberalai Eligijus Masiulis ir Šarūnas Gustainis Liberalų sąjūdžio naudai paėmė kyšius iš R. Kurlianskio. Jis įtariamas ir buvusio Seimo nario Vytauto Gapšio papirkimu.

Planuoja plėtrą

Verslininko D. Mockaus kontroliuojamas koncernas „MG Baltic“ planuoja plėtrą, rašo „Verslo žinios“.

„Kalbame apie visai kitas sritis, apie Lietuvą ir ne tik. Kai padarysime, iš karto pasakysiu, kol kas negaliu pasakoti. Lietuvoje dabar esame apriboti jau užimamų rinkos dalių – kai kur nebegalime augti. Bet yra puikių didelių rinkų, kur mūsų dalys mažos, sėkmingus modelius galime plėsti ten“, – interviu dienraščiui teigė D. Mockus.

Jo žodžiais, 30 proc. koncerno pajamų susidaro iš eksporto ir tai bus bandoma padidinti.

Ketina sutvarkyti „Guberniją“

Koncerną „MG Baltic“ kontroliuojantis verslininkas Darius Mockus sako, jog įsigijęs Šiaulių alaus daryklos „Guberniją“, per keletą metų išspręs jos problemas, rašo „Verslo žinios“.

„Matome didelių galimybių. Padarysime viską, kad įmonė būtų puiki, dar geresnė nei iki šiol. Pastaruosius 5-7 metus jai sekėsi nelabai gerai. Bet problemos aiškios, ir mes jas per porą metų išspręsime. Man rodos, „Anykščių vyno“ situacija buvo dar prastesnė“, – interviu dienraščiui teigė D. Mockus.

Anot jo, „Gubernija“ produktai bus parduodami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio prekybos tinkluose.

„Trūksta nemažai, bet mes turime visus įrankius ir tai padarysime“, - pridūrė jis.

BNS anksčiau jau rašė, kad „MG Baltic“ antrinė įmonė „MV Group Production“ gruodžio pradžioje pasirašė sutartis dėl beveik 80 proc. Šiaulių alaus daryklos „Gubernija“ akcijų įsigijimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

O milijoną už rastą Nepriklausomybės aktą jau atidavei?..

Dainius

Nu žinoma. Mintis aiški. Ką norim tą darom. Ir darysime. Kraugeriai prakeikti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS