D. Trumpa: „Rokiškio sūris“ tikisi augti 3-5 proc. kasmet (papildyta) | Diena.lt

D. TRUMPA: "ROKIŠKIO SŪRIS" TIKISI AUGTI 3-5 PROC. KASMET (PAPILDYTA)

Paskelbus, kad Naujosios Zelandijos pieno perdirbimo kompanija "Fonterra" į bendrovę "Rokiškio sūris" investuos daugiau kaip 7 mln. eurų, pastaroji tikisi augti bent po 3-5 proc. per metus.

Vienos didžiausių pieno perdirbimo įmonių „Rokiškio sūris“ vadovas pareiškė, jog galimi teismai dėl būsimų didžiausios pasaulyje pieno produktų eksportuotojos Naujosios Zelandijos „Fonterra“ investicijų gali iš viso ją atbaidyti. Dalius Trumpa sako, jog esama tikimybės, kad akcijų pardavimo kaina nepatenkinti bei pirmumo teisės negavę smulkieji akcininkai gali teikti ieškinį teismui.

Smulkiųjų akcininkų atstovas sako, kad toks pareiškimas yra jų bauginimas.  „Mums susidarė toks įspūdis iš viešų ir žiniasklaidoje skelbtų pasisakymų bei šiandienos akcininkų susirinkimo eigos, kad smulkieji akcininkai gali apskųsti priimtą sprendimą. Jeigu būtų iškeltas ieškinys, tai „Fonterra“ nepirktų „Rokiškio sūrio“ akcijų. Tai jų tokia sąlyga“, - BNS sakė įmonės valdybos pirmininkas D. Trumpa.

Anot jo, „Fonterra“ neinvestuotų į „Rokiškio sūrį“, jei prasidėtų teisminiai procesai, nes jie užtrunka ilgai.

„Rokiškio sūrio“ derybos su „Fonterra (Europe)“ dar nėra pasibaigusios. Vienas iš derybų objektų - „Fonterra“ pasitraukimas iš sandorio dėl bet kokių ieškinių, susijusių su naujos akcijų emisijos išleidimu ar pasirašymu“, - rašoma įmonės pranešime biržai.

Pasak jo, „Rokiškio sūris“ gins savo interesus ir reikalaus atlyginti galimus nuostolius, jei sandoris neįvyktų ar „Fonterra“ jį nutrauktų dėl trečiųjų asmenų inicijuotų procesų.

Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis  teigė, kad „Rokiškio sūrio“ pareiškimas yra smulkiųjų akcininkų bauginimas.

„Iš esmės įmonė pasirinko bauginimo taktiką. Aiškaus pagrindimo nėra, kodėl smulkiesiems akcininkams yra apribota galimybė įsigyti akcijų. Yra deklaratyvūs teiginiai, kad „Fonterra“ pagerins įmonės galimybes ir prestižą, bet „Fonterra“ bus toks pats smulkusis akcininkas“, - kalbėjo V. Plunksnis.

Anot jo, akcijų kaina, kurią mokėtų „Fonterra“, - per maža.

„Ši kaina, kur įmonė vertinama trim EBITDA dydžiais, tikrai maža. Vadovybė parodė, kad nelabai jiems rūpi įmonės vertės didinimas. (...) Jeigu įmonė jaučiasi viską padariusi teisėtai, tai jokių teisminių procesų jai nereikia bijoti“, - teigė V. Plunksnis.

Penktadienį „Rokiškio sūrio“ akcininkai nusprendė leisti „Fonterrai“ investuoti daugiau kaip 7 mln. eurų, įsigyjant 10 proc. įmonės akcijų, už vieną mokant 1,98 euro. Ši kaina nustatyta pagal pirmojo pusmečio įmonės vidutinę svertinę rinkos kainą „Nasdaq“ Vilniaus biržoje.

Penktadienį „Nasdaq“ Vilniaus biržoje įmonės akcijų uždarymo kaina buvo 2,5 euro.

79,57 proc. „Rokiškio sūrio“ akcijų paketą valdo Antanas Trumpa, „Pieno pramonės investicijų valdymas“ ir „RSU Holding“. Likusias akcijas valdo smulkieji akcininkai. „Rokiškio sūrio“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame sąraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sprendžiant iš straipsnio autoriaus pavardės

manyčiau, galima mėginti daryti prielaidą, kad JAV prezidentas Trump giminingas Lietuvai. Džiugu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS