„Danpower“: kauniečiams sutaupėme 4 mln. eurų už šilumą | Diena.lt

„DANPOWER“: KAUNIEČIAMS SUTAUPĖME 4 MLN. EURŲ UŽ ŠILUMĄ

Atsinaujinančios energetikos kompanija „Danpower Baltic“ teigia esanti pasiruošusi prisidėti prie mažiausių šilumos kainų Kaune, kur vien praėjusiais metais gyventojams padėjo sutaupyti apie 4 mln. eurų.

„Mūsų šilumos gamybos įrenginiai visiškai paruošti prasidėjusiam šildymo sezonui, atlikti visi būtini remonto ir priežiūros darbai. Esame pasirengę užtikrinti nepertraukiamą šilumos gamybą ir jos pasiūlą konkurencingomis kainomis“, – sako „Danpower Baltic“ generalinė direktorė Aušra Ignotaitė.

Pasak jos, bendrovė šilumą gamina iš atsinaujinančių išteklių – biokuro, o parduoti gali tik tuomet, kai ją pagamina pigiau nei savivaldybės valdoma „Kauno energija“.

„Ekspertų skaičiavimais, jei Kaune nevykdytume veiklos, o gyventojai už šilumos gamybą mokėtų „Kauno energijos“ siūlomomis kainomis, vien praėjusiais metais už paslaugą jie būtų sumokėję maždaug 4 mln. eurų brangiau“, – teigia A. Ignotaitė.

„Danpower Baltic“ vadovės teigimu, tinkamai paruošta įranga bei tikslingos investicijos į jos atnaujinimą leis ir šiemet bendrovei užsitikrinti konkurencingas šilumos gamybos kainas, o gyventojams – sutaupyti pigiau mokant už paslaugą.

„Aktyvi gamintojų konkurencija Kaune leidžia gyventojams gauti geriausias kainas. Brangstant šildymui Lietuvoje, Kaune šilumos kainos galėtų išlikti tokios pačios, kaip praėjusį šildymo sezoną ar net būti mažesnės“, – pažymi A. Ignotaitė.

Jos teigimu, Kainų komisijai nustačius, kad pastaraisiais metais vartotojai už šilumą „Kauno energijai“ permokėjo beveik 15 mln. eurų, šios permokos bus grąžintos mažinant šilumos kainas.

Be to, Kainų komisijos skaičiavimais, visų Lietuvos nepriklausomų gamintojų veikla 2017 m. šilumos vartotojams leido sutaupyti daugiau nei 12 mln. eurų, iš jų – net 7 mln. eurų Kaune.

Danpower Baltic“ yra didžiausia nepriklausoma šilumos gamintoja Lietuvoje, kuri 2017 m. pagamino 14 proc. Lietuvai reikalingos šilumos energijos.

Pasak A. Ignotaitės, vartotojams bus naudinga ir šildymo sezono viduryje įsigaliosianti nauja šilumos supirkimo tvarka, kuri suvienodintos konkurencines sąlygas dalyvavimui šilumos supirkimo aukcionuose.

Iki šiol centralizuoto šilumos tiekimo įmonės aukcionuose galėjo dalyvauti tik su kuro kaštais, o pastoviuosius gamybos kaštus jiems turėjo padengti šilumos vartotojai. Tuo metu nepriklausomi šilumos gamintojai, iš kurių šilumos tiekėjai gali supirkti šilumą, buvo priversti dalyvauti aukcionuose su visomis gamybos sąnaudomis.

Atsinaujinančios energetikos bendrovę „Danpower Baltic“ valdo Vokietijos Hanoverio savivaldybės įmonei „Enercity“ priklausanti kompanija „Danpower“ – kartu su Lietuvos partneriais.

Iki šiol kompanija Lietuvoje yra investavusi beveik 100 mln. eurų, jai priklauso šešios biokuro ir viena kogeneracinė jėgainė.

„Danpower“ šilumos gamybai naudojamas biokuras leidžia sumažinti CO2 taršos bei dujų importo apimtis. Skaičiuojama, kad dėl to kasmet užsienio tiekėjams už dujas nereikia sumokėti apie 20 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O kaip Skvernelio milijonai?

Įdomu, ar gavę iš Skvernelio vyriausybės 20mln. eurų "paramą" pasidalinsite"pasidalinsite pasidalinsite su Kauno gyventojais??? Juk Rakauskų šeima valdanti prekybos centrus "senukai" ir taip pasakiškai turtinga?

Jau greitai

Ačiū, nereikia. Matėm jūsų nuolaidas....centralizuotos šilumos kainos kosminės Kaune... nieko, greitai bus šiukšlių deginimo jėgainė Kaune. Atsiradus konkurencijai - šitiems privatininkams ponams turbūt teks stipriai mažinti pardavimo kainas miesto centralizuotam šildymui! Jau ačiū, tokių kompanijų nereimia Kaunui!

Anonimas

pasvajok
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS