„Danske Bank“ patvirtino, kad traukiasi iš Lietuvos | Diena.lt

„DANSKE BANK“ PATVIRTINO, KAD TRAUKIASI IŠ LIETUVOS

Vienas didžiausių šalies komercinių bankų „Danske Bank“ patvirtino planus trauktis iš Lietuvos ir kitų Baltijos šalių vietinės bankininkystės rinkų ir palaipsniui aptarnaus tuos klientus, kurie turi sąsajų su Šiaurės šalimis.

Kaip Eltai teigė banko atstovai, tai reiškia, kad „Danske Bank“ liks Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse.

„Danske Bank“ Lietuvoje tęsia veiklą ir lieka Baltijos šalyse. „Danske Bank“ Lietuvos filialas nuo šiol fokusuojasi tik į tarptautinių grupės klientų aptarnavimą. Bus aptarnaujami klientai, kurie yra grupės klientai ir turi sąsajų su Šiaurės šalimis, ir veikia Baltijos šalyse, taip pat - ir Lietuvoje“, - Eltai teigė „Danske Bank“.

Anot banko, tarptautiniai klientai bus aptarnaujami įprastai.

Bankas pranešė, kad iš Baltijos šalių vietinių klientų rinkos trauksis palaipsniui, pirmiausiai nustos teikti paslaugas naujiems klientams.

Pranešime teigiama, kad Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje „Danske Bank“ grupė fokusuosis išskirtinai į Šiaurės šalyse įsikūrusių ir Baltijos šalyse veiklą vykdančių įmonių bei globalių korporacijų aptarnavimą.

„Danske Bank“ grupė siekia stiprinti pozicijas Šiaurės šalių rinkose, taigi atitinkamai veiklos strategiją pritaikome ir Baltijos šalyse. Suvienodindami klientų aptarnavimo modelius užsienyje, galėsime labiau išnaudoti savo patirtį bei globalias paslaugas ir sprendimus“, - pranešime sakė „Danske Bank“ grupės Tarptautinės verslo bankininkystės vykdantysis viceprezidentas Frederikas Bjornas.

Anot jo, veiklos mažinimas Baltijos šalyse vyks palaipsniui, vietiniai klientai kurį laiką bus aptarnaujami kaip įprasta. Visų pirma tai reiškia, kad bankas neteiks paslaugų naujiems klientams.

„Vietiniai verslo ir privačios bankininkystės klientai kurį laiką bus aptarnaujami įprastai, bankas vykdys visus savo įsipareigojimus. Paskolos bus aptarnaujamos pagal sutartyse numatytas sąlygas, liks galioti indėlių bei kitų paslaugų teikimo sutartys. Kasdienės bankininkystės paslaugos taip pat bus teikiamos iki atskiro informavimo. Vis dėlto, verslo santykiai su klientais nebus plečiami, nebus sudaromos naujos finansinių paslaugų sutartys“, - teigiama pranešime.

Tačiau bankas tikina, kad tai nepaveiks paslaugų centrų Lietuvoje. „Danske Bank“ IT ir Globalių paslaugų centrų plėtra Lietuvoje vyks kaip planuota. Šiuo metu „Danske Bank“ paslaugų centruose dirba 2300 įvairios kvalifikacijos specialistų.

2016 metais „Danske Bank“ Lietuvoje nustojo teikti mažmeninės bankininkystės paslaugas ir jas pardavė „Swedbank“.

Vasario pabaigoje leidinys „The Guardian“ paskelbė, kad per Estijos „Danske Bank“ galėjo būti plaunami rusiški pinigai. Anot leidinio, Didžiosios Britanijos bendrovė „Lantana Trade LLP“ pateikė melagingus duomenis apie savo neva kuklią finansinę ataskaitą, kai iš tiesų bendrovei priklausė didelių sumų indėliai, o kasdieniai mokėjimai siekdavo milijoną eurų.

Informaciją leidiniui atskleidęs asmuo teigė, kad iš pradžių buvo sunku nustatyti, kas yra „Lantana Trade LLP“ savininkai, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tarp jų buvo Rusijos prezidento Vladimiro Putino pusbrolis Igoris Putinas ir su Rusijos Federacijos federaline saugumo tarnyba (FSB) susiję asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS