Gyventojai susirūpino pensijomis: didina įmokas ir sudaro naujas sutartis | Diena.lt

GYVENTOJAI SUSIRŪPINO PENSIJOMIS: DIDINA ĮMOKAS IR SUDARO NAUJAS SUTARTIS

  • 4

Nuo šių metų pradžios įsigalioję II pensijų pakopos pokyčiai šalies gyventojus paskatino aktyviau priimti sprendimus dėl papildomo kaupimo senatvei. „Swedbank“ duomenimis, per sausio mėnesį daugiau kaip 10 tūkst. banko klientų padidino įmokas ir pasirinko kaupti maksimaliai prisidėdami savo lėšomis. Be to, naujų II pensijų pakopos dalyvių skaičius banke sausio mėnesį išaugo 2,5 karto, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

„Pensijų sistemos pokyčiai nuo pat metų pradžios sulaukė nemažo susidomėjimo tarp darbingo amžiaus šalies gyventojų, o aktyvius su šia reforma susijusius veiksmus mūsų banke jau atliko apie 30 tūkst. žmonių. Didžioji jų dalis rinkosi didinti įmokas, su mumis sudarė naujas kaupimo sutartis arba perkėlė kitose bendrovėse kauptas lėšas į „Swedbank“ pensijų fondus“, – sako Tadas Gudaitis, „Swedbank investicijų valdymo“ direktorius.

Pasak jo, matyti tendencija, kad gyventojai palankiai vertina pensijų sistemos pokyčius ir nori išnaudoti galimybes kaupti savo senatvei papildomai. Tam nemažai įtakos turi aktyvios viešos diskusijos pensijų kaupimo tema, žiniasklaidos informavimas apie pensijų kaupimo pokyčius.

„Tiesa, kaip ir prognozuota, dalis gyventojų pasinaudojo reformos numatyta galimybe stabdyti savo įmokas. Tačiau tokių gyventojų dalis nuo bendro kaupiančiųjų „Swedbank“ pensiją skaičiaus siekia tik kiek daugiau nei 1,5 proc.“, – komentuoja T. Gudaitis.

Šalies gyventojai sprendimą dėl kaupimo senatvei II pensijų pakopoje gali priimti iki šių metų birželio 30 d. Ši data aktuali ir automatiškai į kaupimą įtrauktiems gyventojams, kurie atsitiktine tvarka buvo priskirti vienai iš šalyje veikiančių pensijų fondų bendrovių − iki birželio 30 d. jie gali patys pasirinkti, kurioje bendrovėje norėtų kaupti senatvei.

Banko valdomuose II pakopos pensijų fonduose lėšas senatvei kaupia beveik 527 tūkst. šalies gyventojų. Bendra juose sukaupto turto vertė šiuo metu sudaro daugiau kaip 1,2 mlrd. eurų.

Per visą veiklos laikotarpį visų banko valdomų pensijų fondų grąža, atskaičius investicijų valdymo mokesčius, siekia apie 267 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

bankas deda i kelnes rudi

gyventojai masiskai stabdo imokas

Kazkokia melagyste is banko

Dauguma nutraukia sutartis o bankas priesingai kalba

zelemunčikas

Turėtų būti žyma:-,,Straipsnį užsakė privatūs pensijų fondai''.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS