Į darbą sugrįš neteisėtai atleistas Kelių direkcijos vadovo pavaduotojas | Diena.lt

Į DARBĄ SUGRĮŠ NETEISĖTAI ATLEISTAS KELIŲ DIREKCIJOS VADOVO PAVADUOTOJAS

Iš pareigų neteisėtai atleistas Kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Daivis Zabulionis į pareigas bus grąžintas pirmadienį.

Tai BNS pranešė laikinasis Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas.

Pasak jo, D. Zabulionis užims vieną iš dviejų direktoriaus pavaduotojo pareigų. Laikinai D. Zabuliono vietą iki šiol užėmė Neringa Kryževičienė, o antruoju direktoriaus pavaduotoju taip pat laikinai dirba Eduardas Grinaveckas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) praėjusią savaitę patenkino D. Zabulionio skundą ir nurodė jį gražinti į buvusias pareigas, taip pat išmokėti jam beveik 30 tūkst. eurų kompensaciją.

D. Zabulionis iš pareigų atleistas pernai kovo pradžioje, išdirbęs apie vienerius metus.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis po teismo sprendimo praėjusią savaitę teigė, kad abejotinos reputacijos tarnautojai negali dirbti direkcijoje.

„Po teismo sprendimo susidarė dviprasmiška situacija, kai į direkciją, kuri kasmet paskirsto daugiau nei pusę milijardo eurų projektams, į aukštas pareigas grąžinamas asmuo, kurio reputacija kelia abejonių. Asmuo įtariamas galimai derinęs konkursų sąlygas su rangovais ir už tai gavęs atlygį iš jų. Tad nemanau, kad kelių tiesimo srityje gali dirbti tarnautojai, kurių reputaciją teršia tokios dėmės“, – tuomet kalbėjo R. Masiulis.

Teisėsauga įtaria, kad D. Zabulionis į aukštas pareigas Kelių direkcijoje buvo paskirtas koncerno „MG Baltic“ buvusio viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir tuometinio bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininko Nerijaus Eidukevičiaus dėka.

STT pažymoje teigiama, kad susitikimų su verslininkais metu D. Zabulionis galėjo perduoti tarnybinę paslaptį turinčią informaciją. D. Zabulionis anksčiau teisme tikino, kad su R. Kurlianskiu jį siejo ilgametė asmeninė pažintis, judviejų šeimos tarpusavyje bendravo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

taip reikia

prisidirbo ir nekaltas matyt teisingumas nugalejo o juk teisejams algas pakele

nu kagi

matomai atejo laikas imti sakes i rankas eiti prie seimo ir daryti tvarka estai senius isvare laikas ir mums valyti seima ministra ant kilima teisiejus sumazinti naudos nera tik sau atliginimus kelia nors darbus saziningai nepadare o tik uz pinigus parsiduoda lietuvos saunuoliai

Jons

Tai čia pas mumis tokis teisingums.Pagal piniginės diduma ir pažinčiu gausuma.Jei ka taisyti Letuvoj tai tik teisėtvarka ir jos istatimus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS