I. Šimonytė: sklypas Radviliškio rajone – viena svarstomų vietų „Rheinmetall“ gamyklai | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: SKLYPAS RADVILIŠKIO RAJONE – VIENA SVARSTOMŲ VIETŲ „RHEINMETALL“ GAMYKLAI

Premjerė Ingrida Šimonytė patvirtino, kad viena galimų vietų Vokietijos gynybos pramonės milžinės „Rheinmetall“ gamyklai yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) valdomas valstybinės žemės sklypas Radviliškio rajone, netoli Baisogalos.

„Pasirinkimo nėra labai daug, vienas iš tų sklypų yra tas, apie kurį jūs kalbate“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė, paklausta, ar „Rheinmetall“ gamyklą planuojama statyti Radviliškio rajone.

„Jis šiuo metu užimtas ir kol nėra kitaip, tikrai negaliu sakyti, kad tai yra tas sklypas, kuriame ta gamyba bus vystoma“, – teigė premjerė.

Šaltiniai BNS praėjusią savaitę patvirtino, jog amunicijos gamyklą svarstoma statyti Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, LSMU valdomoje valstybinėje žemėje.

Premjerės teigimu, konkreti vieta gamyklai dar nenumatyta, o tokio masto pramonei reikalingas labai didelis sklypas – „Rheinmetall“ ieškoma vieno didelio sklypo, kurio nereikėtų apjungti su kitais.

Tikrai ieškosime sklypo, tinkamo įmonei ir atitinkančio visus saugumo reikalavimus, kurie tokiai gamybai yra taikomi.

„Reikalingas labai didelis sklypas ir mes ieškome tokio sprendimo, kur nereikėtų daugybės sklypų konsoliduoti į vieną, o kad būtų parengtas sprendimas optimalus, kad būtų galima iškart naudoti didelį sklypą“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Tikrai ieškosime sklypo, tinkamo įmonei ir atitinkančio visus saugumo reikalavimus, kurie tokiai gamybai yra taikomi“, – teigė ministrė pirmininkė.

LSMU netoli Baisogalos valdo beveik 400 hektarų žemės sklypą, jį dabar naudoja Gyvulininkystės institutas.

BNS kalbinti gynybos pramonės ekspertai teigė, jog tokiai amunicijos gamyklai reikės užtikrinti didelį elektros ir dujų tiekimą, patogią logistiką.

Antradienį pasirašomas ketinimų protokolas su „Rheinmetall“ dėl gamyklos Lietuvoje statybos. Vokietijos gynybos pramonės koncernas taip pat pateikė paraišką pripažinti jos planus stambiu investiciniu projektu.

Seimas praėjusią savaitę pradėjo svarstyti pataisas, sudarančias palankesnes sąlygas dideliems Vakarų ginklų ir šaudmenų gamintojams kuo greičiau Lietuvoje statyti savo gamyklas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vanga

Artėja kremliaus fašistų krachas, artėja...:D

D

Gaila Baisogalos ir aplinkinių miestelių…

Vel

vatnikai kliedi kad Lanzbergis kaltas, oras ne toks,gyventojams pasakas seka ,kaip baisu tokias gamyklas tureti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS