„Invegos“ valdybos pirmininku bei vadovu išrinktas D. Vilčinskas | Diena.lt

„INVEGOS“ VALDYBOS PIRMININKU BEI VADOVU IŠRINKTAS D. VILČINSKAS

  • 1

Nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) valdybos pirmininku bei generaliniu direktoriumi išrinktas Valstybės investicijų valdymo agentūrai (VIVA) vadovavęs Dainius Vilčinskas, pirmadienį pranešė Finansų ministerija.

Jo kandidatūrą rugpjūčio pabaigoje pasiūlė ketverių metų kadencijai naują valdybą išrinkusi įstaigos stebėtojų taryba.

„Mūsų dar laukia kiti labai svarbūs konsolidacijos žingsniai – tai vidinė įmonės pertvarka išlaikant esamus ir pritraukiant naujus savo sričių ekspertus, naujas įmonių grupės prekės ženklo sukūrimas bei vieno langelio principo užtikrinimas pasitelkiant skaitmeninimo sprendimus“, – pranešime teigė D. Vilčinskas.

Be D. Vilčinskio, valdyboje taip pat dirba „Invegos“ vadovo pavaduotoja Inga Beiliūnienė, „Danske Bank“ finansų vadovė Lina Stragauskienė ir Lietuvos banko Rinkos operacijų departamento direktorius Jonas Kanapeckas.

D. Vilčinskas bus atsakingas už bendrą įmonės korporatyvinį valdymą, organizacijos transformaciją, vystymąsi ir skaitmeninimą, I Beiliūnienė – už „Invegos“ veiklos plėtrą, produktų strateginį planavimą, įmonės produktų kūrimą ir valdymą. L. Stragauskienė kuruos finansų valdymą, IT vystymą ir veiklos administravimą, o J. Kanapeckas – rizikos, atitikties ir kokybės užtikrinimą.

Pasak Finansų ministerijos, tarp strateginių „Invegos“ krypčių yra partnerystės su ministerijomis stiprinimas, institucinių ir privačių investuotojų kapitalo pritraukimas, kapitalo rinkos plėtra, aukštos pridėtinės vertės paslaugų ir prekių, konkurencingumo ir atsparios ekonomikos kūrimo skatinimas.

„Invegos“ vadovui, be šiuo metu pavaldžių bendrovių „Kofinansavimas“, „Tvariųjų išteklių plėtros skatinimas“ ir Valstybės investicijų valdymo agentūros, bus pavaldus ir kuriamas Žaliųjų finansų institutas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pakrante

Kaip įdomu,šakės !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS