„Investuok Lietuvoje“ vadovas: „Rheinmetall“ Lietuvoje gali rasti įvairių partnerių | Diena.lt

„INVESTUOK LIETUVOJE“ VADOVAS: „RHEINMETALL“ LIETUVOJE GALI RASTI ĮVAIRIŲ PARTNERIŲ

Vokietijos gynybos pramonės milžinei „Rheinmetall“ ketinant statyti artilerijos šovinių gamyklą Lietuvoje ir pradedant ieškoti vietos partnerių, tokių potencialių bendrovių yra nemažai, sako agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas.

Tačiau, pasak Elijaus Čivilio, dar anksti pasakyti, kokios konkrečios bendrovės bendradarbiaus su ginkluotės gamintoja.

„Jie („Rheinmetall“ – BNS) yra pakankamai atviri įvairioms sritims nuo pačios gamyklos statybų iki labai paprastų buitinių dalykų tą gamybą vykdant. Tai spektras yra tikrai labai platus“, – ketvirtadienį interviu „Verslo žinioms“ sakė E. Čivilis.

„Pasakyti, kur konkrečiai, dabar yra per anksti. Manau, kad tai bus natūralus sekantis žingsnis po sutarties pasirašymo“, – teigė jis.

Vyriausybės ir „Rheinmetall“ atstovai antradienį Vilniuje pasirašė ketinimų protokolą dėl 155 mm artilerijos amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų ir netrukus pradės derybas dėl investicijų sutarties.

Pasak E. Čivilio, Lietuva susidomėjusiems stambiems investuotojams „labai anksti“ keliamas lūkestis, kad į jų veiklą šalyje bus įtrauktas ir vietos verslas.

Manome, kad mums tokių izoliuotų gamintojų, kurie pagamintų tik sau, išvežtų ir nesukurtų jokios pridėtinės vertės, tiesą sakant, nelabai reikia.

 

„Manome, kad mums tokių izoliuotų gamintojų, kurie pagamintų tik sau, išvežtų ir nesukurtų jokios pridėtinės vertės, tiesą sakant, nelabai reikia. Mums svarbu, kad kuo didesnė ekosistema būtų įsiraukusi“, – kalbėjo „Investuok Lietuvoje“ vadovas.

Jo teigimu, „Investuok Lietuvoje“ prašė „Rheinmetall“ pasidalinti informacija apie įmonės tiekėjus ir kitus partnerius: „Tikrai neslėpsiu, kad mūsų interesas, kad tie žaidėjai irgi atrastų Lietuvą.“

„Rheinmetall“ tarptautinių strateginių programų plėtros direktorius Maximilianas Frochas (Maksimilijanas Frochas) antradienį Vilniuje tikino, kad bendrovė jau ieško partnerių Lietuvoje.

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktorius Vaidas Sabaliauskas BNS trečiadienį teigė, kad su Vokietijos koncernu bendradarbiauti galėtų robotų, elektronikos įmonės, taip pat – vienintelė sprogmenų gamintoja Lietuvoje, valstybės valdoma bendrovė „Detonas“.

„Verslo žinios“ ketvirtadienį pranešė, jog su „Rheinmetall“ apie penkerius metus jau prekiauja Kaune veikianti elektronikos produktų gamintoja „Kitron“.

Amunicijos gamyklą svarstoma statyti Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto valdomoje valstybinėje žemėje. Vyriausybės atstovai teigia, jog tai viena iš svarstomų vietų.

Pasak E. Čivilio, „Rheinmetall“ Lietuvoje gaminama produkcija bus skirta eksportui, o amunicijos tiekimas Lietuvai greičiausiai bus įtvirtintas atskirais susitarimais.

Seimas praėjusią savaitę pradėjo svarstyti pataisas, sudarančias palankesnes sąlygas dideliems Vakarų ginklų ir šaudmenų gamintojams kuo greičiau Lietuvoje statyti savo gamyklas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

rheinmetal lietuvoj gali rast ivairiausiu partneriu ir ant ,

danties ,ir rakom per sikna ....[ lietuvoj net partneriu partija susikurus tiems reikalams]

na jo

tie įvairūs tai arba Kreivas arba Masiulis :D) Su akciju paketu reikalavimais

:)))

ir kiek tie"partneriai" kainuos dirbanciam lietuviui? kiek parems viena ar kita partija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS